Szlovák lap: Magyarországon teljes szólásszabadság van

2023. július 13. 08:41

A szerző szerint Kanadában viszont ugyanúgy korlátozva van a szólásszabadság, mint Oroszországban.

2023. július 13. 08:41

A Hlavné správy szlovák lapban cseh nyelven megjelent cikk szerzője szerint vannak olyan államfők, akiket folyamatosan diktátornak neveznek. Közéjük sorolható Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin, a szír Bashar al-Assad, valamint a magyar miniszterelnök Orbán Viktor. Az újságíró szembeállítja ezeket a személyeket három tipikusan nem diktátornak mondott személlyel: Joe Biden amerikai elnökkel, Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és felteszi a kérdést, mi különbözteti meg utóbbiakat az előbbiektől.

Ha a szólásszabadságot vizsgáljuk, Ukrajnában nincs, Kanadában nagyon korlátozott, Oroszországban szintén nagyon korlátozott, Szíriában szintén, az USA-ban pedig csak helyi szinten (ha valaki szerencsés). 

 

A hatból az egyetlen államfő, akinek az országában teljes szólásszabadság van, az Orbán Viktor.

 

Hozzáteszi, a politikai üldöztetés szintén minden országban jelen van, kivéve Magyarországon. A politikai ellenzék elnyomása tehát nem lehet megkülönböztető kritérium. „Talán az olvasók mást tanácsolnak majd nekem, de jelenleg úgy tűnik, hogy nincs olyan objektív kritérium, amely elválasztaná az Egyesült Államokat, Kanadát és Ukrajnát (az úgynevezett nem diktatúrákat) Oroszországtól, Szíriától és Magyarországtól (az úgynevezett diktatúráktól)” – szögezte le a szerző.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 17. 07:52
"Melós 2023. július 13. 13:56 Bárki szólhat bármit, az igaz. CSAK KÖVETKEZMÉNYE NEM LESZ. Mint a szarnak a pofon, halottnak a csók. Ha mondom, hogy lop a kormány, szembe röhögnek, és kb azt mondanák, tegyél ellene, ha tudsz, vagy hallgass és menj kapálni. A jogszabályok szerint nincs korrupció Magyarországon. " Mégis elpárolgott vagy 300 mrd "júdapest" kasszájából kakigeli alatt, meg beesett félmilliárd "mikroadomány" euroban és dollárban...
hátakkor
2023. július 13. 18:58
Bhol szólásszabadság van. 1x , előszőr.
pipa89
2023. július 13. 16:11
Köszönjük az objektív írást.
catalina11
2023. július 13. 14:44
A jogszabályok szerint nincs korrupció Magyarországon." hogyne lenne Melós!!!----- A zsidó Soros György: „A tranzakciós piacgazdaságban mindenkinek a saját érdekét kell szem előtt tartania, így az erkölcs, a lelkiismeret csupán teher. Akik nem törődnek a többiekkel, sokkal jobban érvényesülnek. Korunkban az új szemlélet a sikert tartja a legfőbb célnak, és ehhez bármilyen eszközt megenged, és jogosnak tekint. Az üzletkötésen alapuló társadalomban az egyén mindenek felett áll, nem kell feltétlenül becsületesnek lennie, ez inkább hátrány." Lendvai Ildikó megkapóan bevallotta... hogy hát ők, a BALOLDALI pártok azért vannak ott, mert SOROS oldalán vannak.... " „ jön a nemzetközi háttér, a baloldali politikusok végrehajtják, amit kérnek, és cserébe hagyják nekik, hogy egy kis jutalékot keressenek” "Bajnai elmondta: a befektetők számíthatnak arra, hogy több „cápa” is rámozdul az üzletre, és jutalékot fognak kérni a segítségért cserébe. Így működik egy hatpárti koalíció”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!