Szakértő: Putyin azt akarja, hogy Európa rettegjen egy újabb Csernobiltól

2023. július 06. 07:39

Anthony Glees professzor szerint azonban egy nukleáris arzenál bevetése az orosz elnök számára is öngyilkosság lenne.

2023. július 06. 07:39

Vlagyimir Putyin az Ukrajna elleni háborúja során végig arra utalt, hogy nem habozna bevetni Oroszország nukleáris arzenálját, ha a Nyugat provokálná. Legutóbbi fenyegetése a zaporizzsjai atomerőmű köré telepített hatalmas aknákra vonatkozik, ez pedig előidézte a félelmet, hogy szándékosan egy Csernobilhoz hasonló nukleáris baleset szándékos előidézését tervezi, amely Ukrajna és más országok nagy részét, így Magyarországot is besugározhatja. Anthony Glees professzor, a biztonsági és hírszerzési kérdések nemzetközileg elismert szakértője azonban azt nyilatkozta a Daily Starnak, hogy

 a volt KGB-ügynök szinte biztosan blöfföl.

„Putyin, hűen KGB-s mesterségéhez, mindent megtesz azért, hogy Ukrajnát és szövetségeseit fenyegesse, terrorizálja, és minél több ártatlan ukránnal végezzen” – állítja a professzor, aki szerint mindezek ellenére Putyin nem fog nukleáris harcot indítani, mert tudja, hogy 

ez öngyilkosság lenne Oroszország és önmaga számára is.

„Igen, azt akarja, hogy Ukrajna és Európa rettegjen egy újabb Csernobiltól. És igen, ő egy hideg, számító gyilkos, aki nem riad vissza attól sem, hogy rakétákkal és drónokkal gyilkoljon civileket. De győzni akar, és nem akarja, hogy az általa indított agressziós háborúban, amelyet egyre inkább elveszíteni látszik, megsemmisüljön. Élni akar, nem meghalni" – nyilatkozta a professzor.

Nyitókép: Alexander Kazakov / SPUTNIK / AFP

Szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állította, hogy Európa legnagyobb atomerőművét fenyegető veszély nagyon komoly.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2023. július 06. 13:23
Az atommal a zusa "játszadozott" jó messze a kontinenstől, ha jól emléxem Hiroshimában és Nagasakiban. El is pusztult több 100ezer ártatlan ember.
Namond
2023. július 06. 12:51
Anthony Glees egy Demkó szintű szakértő. Nem Putyin, hanem az ukrán emberek gyilkosa Holodimir Holodomorszkij elnök akarja európát, nukleáris balesettel fenyegetve, rettegésben tartani.
drrc
2023. július 06. 11:00
Ha aknák vannak az atomerőmű körül, akkor tán nem kéne arra menni ukrán tankokkal. Ennyi. De inkább a hiszti.
Volo
2023. július 06. 10:10
Istenem, józan ész hova mész, mikor ilyen hülyeségeket beszél ez a szerencsétlen? Van az a pénz, amikor egy okos ember elkezd marhaságokat beszélni és nem szégyenli magát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!