„Meloni-fordulás” – tárt karokkal fogadta Biden az olasz miniszterelnököt

2023. július 28. 07:08

A fő téma Ukrajna további katonai támogatása, valamint a Kínával kapcsolatos politika.

2023. július 28. 07:08
Joe Biden amerikai elnök (j) és Giorgia Meloni olasz kormányfő megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. július 27-én.

Joe Biden csütörtökön Giorgia Melonit fogadja a Fehér Házban. Tíz hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a két vezető olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint az ukrajnai háború vagy a Kínával kapcsolatos politika, egy húron pendüljön, most mégis ez történik. Ennek pedig Meloni átváltozása az oka – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap ismertette, hogy John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője a találkozót megelőzően arról beszélt, hogy 

Biden és Meloni remek kapcsolatot ápol, nagyon jól kijönnek egymással, különösen politikai kérdésekben.

A brüsszeli Politico sem fukarkodott kiemelni a „Meloni-fordulást”: Amikor Meloni csütörtökön belép az ovális irodába, átváltozása teljessé válik – írták. Tíz hónappal ezelőtt, amikor a nyugati fősodrú médiában szélsőjobboldali szörnyetegként beállított Meloni megnyerte az olaszországi választásokat, s ezzel a dél-európai állam első női kormányfője lett, nem sokan gondolták volna, hogy kulcsfontosságú kérdésekben éppen Joe Bidennel fog egyetérteni.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 29. 19:04
Meloni csak - mint a legtöbb politikus - csak hatalomra akart jutni, mert az neki jó. Nem küldetéstudatos, akinek csak eszköz a hatalom a programja megvalósításához, hanem maga a cél. Úgyhogy Meloni mostani politikáját az magyarázza, hogy csak hatalmon akar maradni, minél tovább. Ezért a kitűnő viszony az olasz "szélsőjobboldal" és Brüsszel valamint Washington között.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 29. 13:54
>>>J.Walker 5m007h 0p3ra70r 2023. július 28. 13:55 temagad melyik országban vagy otthon, vagy csak nincsenek otthon?! <<< Tőlem kérded te, aki attól rettegsz, hogy európában kínai ideológiai uralom köszönt be? Mókás egy kevin vagy te.
hátakkor
2023. július 28. 12:14
A taljánok már rég a hitelezők markában vannak.
monuskaroly
2023. július 28. 11:41
Nem szélkakas. Széltyúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!