Kitiltották Malajziából a brit zenekart, mert két férfi tagjuk csókolózott a színpadon

2023. július 23. 14:04

A maláj LMBTQ-törvények ellen kívántak tiltakozni.

2023. július 23. 14:04
Healy, Matthew

Lemondta közelgő indonéziai és tajvani koncertjeit a brit pop-rock zenekar, a The 1975, miután egy malajziai fellépésük ellentmondásos módon félbeszakadt – írja a BBC. Az ok:

a maláj LMBTQ-törvények elleni demonstrációképpen az együttes két férfi tagja megcsókolta egymást a színpadon.

A homoszexualitás Malajziában illegális, és 20 év börtönnel büntethető. Bár a muzulmán többségű Indonézia legtöbb részén ez nem törvényellenes, a konzervatív Aceh tartományban azonban igen. A zenekar vasárnap Jakartában, a We The Fest zenei fesztiválon lépett volna fel, azonban közleményükben azt írták, hogy a jelenlegi körülmények miatt a koncertjüket „lehetetlen megtartani”.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. július 25. 10:48
:) A maláj tigris (Szandokan) országában ilyet merészelnek. A legviccesebb a kitiltásuk után a kiadott nyilatkozatuk, hogy "meghívnak bennünket, majd meg akarják mondani, hogy kivel szexelhetünk." --Az idiótája arról nem beszél, arról nem volt szó, hogy a szinpadon is eljátsszák azt amit a hálószobájukban csinálnak.
faramuci
2023. július 24. 08:29
Europer országokból meg azért tiltanak ki,mert egy nő,és egy férfi vált csókot...........
sober
2023. július 23. 23:13
ez olyan volt mint a hülye németek térdelése a VB-n! ezek az idióták a pakisztáni által vezetett londonban csókolózzanak! oda mennek indiába és leölnek egy szent tehenet mivel nem értenek egyet az indiai hagyományokkal, szokásokkal!? ez normális? elmennek a vatikánba a téren előveszik a fark....t ezek a dicső angolok, mivel nem értenek egyet azzal a vatikáni törvénnyel, h a farkunkat nem vesszük elő a téren! idióta világ tele idióta emberekkel! malajziában 5 évre le kellett volna sittelni őket, aztán meggondolták volna, h kivel s hol szórakoznak!
alenka
2023. július 23. 20:19
Figyelem: kérem,olvassátok 2023. Július 23. - 14.55....a: birozs.....hosszú buzi nicknev:ezt muszáj olvasni- látni.. Mit a gyerekekről ír?????????????? .....kérem a címet és személyesen végzem ki ...könyörtelenül....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!