Franciaországban sorra épülnek az akkugyárak

2023. július 18. 17:32

A Deutsche Welle által megkérdezett szakértők szerint ez jót tesz az ország presztízsének, ugyanakkor rámutatnak, hogy a külföldi befektetések általános gazdasági hatása korlátozott.

2023. július 18. 17:32
Nyitókép: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Franciaország immár negyedik éve vonz több közvetlen külföldi befektetést, mint bármely más európai ország. Rangos cím, de a hatás még nem látható a közgazdászok szerint – olvasható a Deutsche Welle cikkében.

A cikkből az is egyértelműen kiderült, hogy nem csak Magyarországon épülnek akkugyárak, Franciaország hatalmas méretű beruházásokat hajt végre ezen a területen. A szakértők úgy vélik, hogy ez az ország presztízse szempontjából jó hír, ugyanakkor a közgazdászok arra is rámutatnak, hogy

 

 a külföldi befektetések általános gazdasági hatása korlátozott. 

 

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

***

Nyitókép: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. július 21. 21:33
és akkor, ott van még a zatom is ....
Namond
2023. július 19. 06:44
Zsozsó, van egy nagy különbség vagy kettő. A franciáknál épülő akkugyárak részben, akár 40%-ig, francia tulajdonban vannak, így azok nemcsak a GDP-t, de nyereségük a bruttó nemzeti jövedelmet is növeli. Arról viszont nincs hír, hogy ott, a franciáknál, milyen lakossági tájékoztatás, környezetfelmérés és környezetvédelmi előírások és azok ELLENŐRZÉSE mellett épülhetnek gyárak. + egy észrevétel, hazug propagandistáknak rágódni; Franciaország atomerőmű nagyhatalom, a németek főként tőlük veszik a nagy zöld átállás miatt kiesett villanyáramot pótló energiát. Miért Hollandia, Belgium a chip gyártó berendezések globális fő gyártója és a chipgyártás európai központja? Mert az kis alapanyag és energia igényű, tudásalapú, automatizált és nem betanított munkások kellenek hozzá? Inkább vesszenek az egyetemi és akadémiai kutatásaink eredményei, hasznosuljanak a fejlett nyugat szabad világában? Mi is van a debreceni Nemzeti Oltóanyag Gyárral, már két éve termelnie kellene, ugye Zsozsó?
Namond
2023. július 18. 21:47
Miért Hollandia, Belgium a chip gyártó berendezések globális fő gyártója és a chipgyártás európai központja? Mert az kis alapanyag és energia igényű, tudásalapú, automatizált és nem betanított munkások kellenek hozzá? Inkább vesszenek az egyetemi és akadémiai kutatásaink eredményei, hasznosuljanak a fejlett nyugat szabad világában? Mi is van az ünnepélyesen alap lerakott debreceni Nemzeti Oltóanyag Gyárral, már két éve termelnie kellene, ugye Zsozsó?
Namond
2023. július 18. 21:38
Zsozsó, van egy nagy különbség vagy kettő. A franciáknál épülő akkugyárak részben, akár 40%-ig, francia tulajdonban vannak, így azok nemcsak a GDP-t, de nyereségük a bruttó nemzeti jövedelmet is növeli. Arról viszont nincs hír, hogy ott, a franciáknál, milyen lakossági tájékoztatás, környezetfelmérés és környezetvédelmi előírások és azok ELLENŐRZÉSE mellett épülhetnek gyárak. + egy észrevétel, hazug propagandistáknak rágódni; Franciaország atomerőmű nagyhatalom, a németek főként tőlük veszik a nagy zöld átállás miatt kiesett villanyáramot pótló energiát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!