Elitalakulatot képezhetnek ki a britek a Krím felszabadítására

2023. július 30. 20:11

Az értesülések szerint már mintegy kétezer katona vesz részt a gyakorlaton.

2023. július 30. 20:11

A Daily Express arról számolt be, hogy ukrán kommandósok az Egyesült Királyságban gyakorolnak a krími invázióra
 

 

A művelet légi, szárazföldi és tengeri csapásokat is magába foglal, 

 

az ukrán kommandósok pedig olyan technológiával is megismerkednek, ami alkalmas az orosz csapatok aláaknázására és megbénítására – ismertette a lap.

A Daily Express úgy tudja, több mint kétezer katona érkezett egy távoli helyre Dartmoorban, hogy speciális gyakorlaton vegyen részt. Egyes források szerint „ők alkotják majd a lándzsa hegyét egy invázióban”, miközben két másik haderő egyidejűleg támad.

Szombat este az ukrán hírszerzés vezetője, Kyrylo Budanov megerősítette, hogy ezek a speciálisan kiképzett erők „hamarosan” bevonulnak a Krímbe.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Narciso Contreras / Anadolu Agency Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2023. július 31. 11:04
Mi a qrva anyátokat törölgetitek ki a hsz eimet !!!!!!!!!
egon samu
2023. július 31. 09:19
Mikor indulnak ehhez hasonlóan a magyar hadgyakorlatok, a Felvidék és Erdély felszabadítására? Talán az ukranáciknak többet szabad, mint nekünk magyaroknak?
remi
2023. július 31. 09:11
Az kimaradt a fordításból, hogy ez a rendkívül sikeres hadművelet még karácsony előtt lesz megoldva. Igaz, az az eredeti szövegben sem szerepel, hogy a régi vagy az új karácsony szerint számol budanov valamint az sem, hogy melyik évben. Ami viszont benne van, hogy addig még várják a 200 db F-16-ost és a 600 db ballisztikus rakétát, ez a pár apró kacat még kelleni fog a sikeres művelethez.
Göby
2023. július 31. 08:50
Gondolom a Krím előtt még gyakorlásnak beveszik Moszkvát, Pekinggel egylevegővel, aztán rámennek, ha lesz idő tavasszal a nagy felszabadító menetelben ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!