Kirill pátriárka: Oroszország szent háborút folytat Ukrajna ellen

2024. március 31. 22:24

„Moszkva megvédi a Szent Oroszországot és a világot is a globalizmus támadásától” – jelentette ki az egyházi vezető.

2024. március 31. 22:24

Nyitókép: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Az orosz ortodox egyház feje nemrég kijelentette, hogy Oroszország  „szent háborút” folytat Ukrajna ellen – számolt be az ISW.

Mint ismert az orosz hatóságok eddig  kerülték, hogy hivatalosan is háborúnak nevezzék az ukrajnai inváziójukat, és végig „különleges katonai műveletként” emlegették.

A pátriárka „szent háborúnak” (Szvjacsennaja Vojna) és az orosz nép „nemzeti felszabadításért folytatott harcának Délnyugat-Oroszország új szakaszának” nevezte az agressziót, utalva ezzel Kelet- és Délkelet-Ukrajnára. 

Kirill szerint azért vélekedik így, mert

Moszkva megvédi a „Szent Oroszországot” és a világot is a globalizmus támadásától”

és „a sátánizmusba zuhant Nyugat győzelmétől” – idézte fel a lap.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:57
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­g­ö­­­s­­ ­l­á­n­­­y­­o­k­ ­­v­á­r­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Csomorkany
2024. április 01. 14:41
Erről eszembe jut egy orosz vicc. Brezsnyev a Krímben napozik meztelenül. Odamegy egy kóbor kutya, megnyalja a farkát. Brezsnyev elmosolyodik: -Nade elvtársak, ezt azért már mégsem kéne!
files32
2024. április 01. 08:33
Eddig részeg volt a vén pedo Killer.
Patika
2024. április 01. 06:28
Ez úgy hangzik, mint egy antimohamedán dzsihád... Attól mert az oroszoknak igazuk van a rájuk nyomulni akaró feléjük terjeszkedő és mélléjük települő haderő őket veszélyeztető adósság-szerződtető unnijós húzások miatt kezdett önvédő háború okán, a háborújuk nem szent, de igenis önvédelem. Ennyi erővel a szomszédom is alááshatná az én kerítésemet, hogy a saját telekhatárait kiterjessze, vagy oda kiirthatatlan vadnádat, repkény ültessen, ami persze idővel elárasztja az én telkemet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!