Bevándorlók elleni gyilkosságról elmélkedhetett korábban egy kommentben a finn pénzügyminiszter

2023. július 11. 17:52

Riikka Purrának nem áll szándékában lemondani.

2023. július 11. 17:52

Finnország új jobboldali kormánya újabb vitákba keveredett, miután rasszista és erőszakra szólító blogbejegyzéseket fedeztek fel, amelyeket a jobboldali finn pártvezető és pénzügyminiszter, Riikka Purra írt.

Purra, akinek nacionalista, bevándorlásellenes pártja a második helyen végzett az áprilisi választásokon, és kilenc minisztert ad, nem erősítette meg és nem is tagadta, hogy a sajtó által felfedezett bejegyzéseket ő írta volna, és azt mondta, hogy nem áll szándékában lemondani – bár kedden széles körű bocsánatkérést adott ki a „hülye közösségi média megjegyzésekért”.

A kommentek, amelyeket Purra elődje, Jussi Halla-aho finn pártvezető blogján „riikka” felhasználónév alatt tettek, faji és bevándorlóellenes gyalázkodásokat, valamint erőszakkal való fenyegetést is tartalmaznak.

***

Nyitókép: Jonathan NACKSTRAND / AFP


 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunyadi-2
2023. július 12. 09:06
Tartsanak csak ki!
FreeEurope
2023. július 11. 18:40
De nincs igaza?!
letsgobrandon-2
2023. július 11. 18:40
ha begyávázik akkor szart sem ér
Sany Xepi
2023. július 11. 18:39
Valójában utálják a bevándórlókat, csak hát az rohadt PC és megfelelés a soros elveknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!