A Fehér Ház utasítására a Facebook belassította Tucker Carlson oldalát

2023. július 29. 21:01

A Wall Street Journal információi szerint Zuckerberg nem egy alkalommal cselekedet a Fehér Ház nyomására.

2023. július 29. 21:01

A Meta vállalat nemrég kiszivárgott belső e-mailezéseiből kiderült, hogy a Biden-kormány és az általa kinevezett tisztviselők jelentős nyomást gyakoroltak Mark Zuckerbergre és az általa vezetett vállalatra. A Meta nem egy alkalommal engedelmeskedett a Fehér Ház követeléseinek. Egyik alkalommal például – az e-mailek tanúsága szerint – a Fehér Ház követelésére válaszul 50%-kal belassították egy Tucker Carlson által közzétett videó terjedését, noha a poszt nem sértett semmilyen irányelvet, írja a Wall Street Journal.

Kezdetben a vállalat nem tett eleget az igazságügyi bizottság kérésének, hogy osszák meg a Fehér Ház nyomását igazoló belső kommunikációs dokumentumokat. Ezért a bizottság úgy döntött, szavazást indít Mark Zuckerberg felelősségre vonásáról a kongresszus megsértése miatt.

A kongresszusi bizalmatlansági eljárás fenyegetésére végül a Facebook átadta a kért dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a Biden-kormányzat nyomásgyakorlással próbálta befolyásolni a vállalatot az amerikaiakat érintő fontos kérdések megvitatásának elfojtása érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kenzo Tribouillard/AFP


 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2023. július 30. 20:14
Erthetetlen számomra, hogy még Orbán Viktor is ennek a globálisan behálózott zsidó hülyegyereknek a faszbukját használja a magyar polgárokkal való kapcsolatában. Ezt az alkalmazást régen meg kellett volna tiltani Magyarországon.
cinkegolyó
2023. július 30. 17:08
"A Wall Street Journal információi szerint Zuckerberg nem egy alkalommal cselekedet a Fehér Ház nyomására." Cselekedet??? Ki írta ezt a cikket, mert a magyar helyesírás szabályait nem ismeri. Múlt idő, magánhangzó után hány T?!
Farkaskoma
2023. július 30. 16:39
Ez jellemző az amerikai “demokrácia” felfogásra. Csak ha ilyen, akkor nem kellene belepofázni a különböző országok életébe, Azt csak az idióta amerikai képzeli, hogy az ajó amit erőből akar a világon terjeszteni,
CsakOlvas
2023. július 30. 12:55
https://www.youtube.com/watch?v=lZ8pF2yc6O4&list=RDEMczBBQPNFnpkVBjMLaeNu9w&index=6
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!