Történelmi győzelmet aratott az AfD jelöltje Türingiában

2023. június 25. 22:40

Robert Sesselman a párt első politikusa, aki járási adminisztrációt vezethet.

2023. június 25. 22:40
null

Robert Sesselmann, az AfD  (Alternative für Deutschland) jelöltje nyerte meg vasárnap a választás második fordulóját a türingiai Sonnebergben, ezzel ő az első politikus a pártból, aki járási hivatali vezető pozíciót tölthet be.

Sesselmann magabiztos fölénnyel győzte le az eddig hivatalban lévő CDU-s Jürgen Köppert. 

Az előzetes választási eredmények alapján Sesselmann 52,8 százalékot, Köpper pedig 47,2 százalékot kapott

– írja a német Focus.

A második fordulót azért kellett megtartani, mivel az első fordulóban senki sem szerzett abszolút többséget. Sesselmann akkor a szavazatok 47 százalékát szerezte meg.

Az AfD jelöltje kampányában azt ígérte a választóknak, hogy foglalkozni fognak a magas infláció, illetve az egyre nagyobb problémát jelentő bevándorlás kérdésével. A vidéki és a konzervatív lakosság egyre elégedetlenebb a jelenlegi vezetéssel, ami az AfD országos felemelkedéséhez vezethet.

Nyitókép:FERDINAND MERZBACH / NEWS5 / AFP

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. június 26. 09:15
Érik a narancs..:)
Uztu
2023. június 26. 09:09
Ne bízz a németben
masikhozzaszolo
2023. június 26. 09:03
A helyi választás 2. fordulója. Melyik mese is az, amikor a mesehős fordul egyet, és más lesz? Van egy olyan mondás a választásokról, hogy a X választás eredményeiből ne következtessél az Y választás eredményeire. Nem bírom elképzelni, hogy a megzakkant nyugati szavazópolgár egy kis migránskéseléstől, fejlevágástól, gázelzárástól, ligetkitiltástól, tömeges megerőszakolástól megváltoztatná a szavazási irányultságát. Különösen egy német. Az megy tovább a sziklaorom után is a levegőben, mint a Disney filmekben a macska.
salamonhihii
2023. június 26. 08:12
Na nézzük a realitást. A kommunistából elnácult -jé mint Orbán KISZ titkárból katonai spicli - ,a putlerpénzelte -jé mint Orbán putyipincsije -Paks2-ROSZATOM-orosz gáz milliárdjai-neonáci Afd NDK gruppenführere: "Történelmi győzelmet aratott "....elfoglalta egy poszkommunista ország az exNDK -egyik a Némerország kormánya felügyelete,irányítása alá rendelt- járási hivatalát .. Az tiszta és világos:a nácikat soha nem szabad elnézni ,egyszer már megtörtént -Chamberlain,Hitlert ,ez nem a Müncheni sörpuccs..., Az Afd nyíltan Putyinpárti-Putler sokmillióval támogatja-az ideológiát is Russiában dolgozzák ki -tehát hiába turbékolja a -Putler-Orbán békegalamb dürrögést-háborúpárti ,de kíváncsi vagyok a németeket megkérdezte ez a neonáci Afd gruppenführer szeretnének Oroszország mintájú diktatúrában,életszínvonalon élni höhöö..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!