Kiborultak a Starbucks-dolgozók, szerintük a kávézólánc nem eléggé LMBTQ-barát

2023. június 25. 20:09

Több ezer amerikai alkalmazott jelentette be, hogy sztrájkol a jövő héten.

2023. június 25. 20:09
null

Országszerte 150 kávézó több mint háromezer dolgozója készül tüntetni jövő héten, miután a Starbucks több üzletében is megtiltotta, hogy szivárványos dekorációt tegyenek fel a Pride hónap alkalmából – közölte pénteken az üzletlánc dolgozóinak szövetsége.

A tiltakozás azért kezdődött, mert a következő hétvégén nagyobb Pride-felvonulást rendeznek több amerikai nagyvárosban, köztük New Yorkban, San Franciscóban, Chicagóban és Seattle-ben is.

Több kávézó vezetősége azonban megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy a felvonulás alkalmából szivárványos zászlókat vagy dekorációt tegyenek ki.

A Starbucks tagadja a dolgozók állításait, és azt mondják, a vállalat hozzáállása nem változott az elmúlt hetekhez képest, és továbbra is támogatják a Pride hónap megünneplését, írja a Reuters.

Meglepő, hogy pont a Starbucks-ot vádolják azzal, hogy nem engedi a szivárványos zászlók kihelyezését, hiszen nemrég Indiában kisebb botrányt okozott, hogy a cég a woke-ideológiát akarta népszerűsíteni. 

Nyitókép: Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johann07
2023. június 26. 14:37
Még jó,hogy a kávé nem tüntet.
Robert69
2023. június 26. 12:11
Nem muszáj ott dolgozni..........menjenek egy meleg bárba. Egyébként meg a jó fizetés az nem probléma ugye........
ujujuj
2023. június 26. 09:53
Akkor csak egyféleképpen fejezhetik ki a szolidaritásokat a buznyákok felé: Mostantól a szívószálat a dolgozók segglyukából kell húznia a vendégnek.
Aerion
2023. június 26. 09:11
Mármint a leghaladóbb sztárbakszok leghaladóbb alkalmazottjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!