Zelenszkij szerint lövik az oroszok az ukrán árvízi mentőket

2023. június 08. 08:09

Az elárasztott házak tetejéről az emberek látják, ahogy megfulladt társaik holtteste úszik a vízen.

2023. június 08. 08:09
null

Az orosz erők azokat lövik, akik megpróbálják megmenteni a megszállt Herszon árvíz sújtotta területein rekedteket a Nova Kakhovka gát lerombolása után – idézi a Politico Volodimir Zelenszkij exkluzív nyilatkozatát.

– mondta az ukrán elnök, arra utalva, hogy a Dnyeper folyó oroszok által megszállt partján fekvő árvíz sújtotta települések lakóit próbálják elérni, miután kedden robbanások részben megsemmisítették a gátat. Az árvíz Kijev szerint 80 települést fenyeget a folyó ukrán és orosz megszállás alatt álló oldalán egyaránt.

„Emberek, állatok pusztultak el" – mondta Zelenszkij – „Az elárasztott házak tetejéről az emberek látják, ahogy megfulladt társaik holtteste úszik a vízen" – tette hozzá.

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, keddre virradóra robbanás érte a Nova Kahovka-i gátat. Oroszország kezdetben tagadta, hogy szándékos robbantás történt volna, most pedig azt állítják, Kijev áll a merénylet mögött. 

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal / AFP 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. június 11. 01:29
A zsido mindig hazudik. Azaz amit mond, annak az ellentetje igaz. Elso es ordas nagy hazugsaga az volt, hogy majd beket hoz Ukrajnara. Meg is valasztottak , mert hittek neki! Azota se tud leallni a hazudozassal ez a nyomorult. Remelem ugy vegzi a nejevel, mint Ceausescuek.
Megbunhodte mar a nep
2023. június 08. 20:46
Mocskos ukran terroristak !!! Ma agyuztak meg az arviztol menekulo embereket. Egy terhes no meghalt.
Palatin
2023. június 08. 12:53
Zelenszkijnek ma már egyetlen szavát sem szabad elhinni. Az északi gázvezetékeket az ukránok robbantották fel amerikai segítséggel. A barátsá-köolajvezetéket az ukránok akarták felrobbantani. A gátat is a z ukránok robbantották fel, ebben biztosak lehetünk. Ugyanis az ö céljuk a háború eszkalációja, attól remélik, hogy az ö háborujuk "mindenki" háborúja lesz. A mentalitásukra kell odafigyelni. Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az USA azért nem akar békét, mert akkor Ukrajna már nem szolgál amaerikai célokat, nekik csak egy olyan. Ukrajna ér valamit, amelyik az oroszok ellen háborút visel, amerikai célok érdekében. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az unió nagyon jól meglenne Ukrajna nélkül. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. Azok közé tartoznak, akikben nem lehet, nem szabad megbízni. A Nyugat nagyon jól tudja, hogy Ukrajna nem az ö "kutyájuk kölyke", de hasznos idiótaként kihasználják. Európának alaposan meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az természetesen "jó" a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek egyszer vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a bizony nem éppen kedves és aranyos országgal, néppel? Nyugaton az ellopott fegyverekkel ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban,- ha felveszik öket -, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt. Majd ök fogják megmondani, kit kell kirúgnia az unióból és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóan koldulni fognak. Ha a lengyelekkel összefognak, akkora eröt fognak képviselni, mint Németország. Európa igazi lejtmenete majd a háború után fog igazán kiteljesedni. Amerika harapófogójában, olcsó orosz energiahordozók nélkül, ukrán követelésekkel, garázdaságokkal kell majd szembe nézni.
NullaSalus
2023. június 08. 11:38
Már mind meghaltak, mint a Kígyó-sziget védői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!