Oroszország és Kuvait orosz harckocsik szállításáról tárgyal

2023. június 07. 19:46

Az öbölmenti állam már korábban is vásárolt orosz fegyvereket.

2023. június 07. 19:46
null

Vlagyimir Zseltov Oroszország újonnan kinevezett kuvaiti nagykövete egy kuvaiti újságnak nyilatkozva megerősítette, hogy Oroszország és Kuvait között tárgyalások folynak orosz harckocsik beszerzéséről. Megemlítette azt is, hogy Kuvait már rendelkezik  orosz gyártmányú fegyverekkel, például rakétavetőkkel és páncélozott járművekkel. Több részletet azonban nem árult el a diplomata. 

Kuvait, az elmúltévekben jelentőse korszerűsítette fegyveres erőit és növelte védelmi képességeit. Kuvait történelmileg a védelmi beszállítók széles körére támaszkodott, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Németországot. Az orosz harckocsik esetleges beszerzése azonban új fejezetet jelenthet Kuvait védelmi beszerzési stratégiájában.

***

 

Nyitókép: OLGA MALTSEVA / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. június 08. 07:36
Csak az a baj, hogy már az exportra szánt készleteket is bevetették. "Oroszország visszavásárolja a korábban exportált fegyveralkatrészeket" https://www.vg.hu/kozelet/2023/06/oroszorszag-visszavasarolja-a-korabban-exportalt-fegyveralkatreszeket "Összeomlás szélén az orosz fegyverexport" https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2023/03/osszeomlas-szelen-az-orosz-fegyverexport "Indiai légierő: Oroszország az ukrajnai háború miatt nem tudja teljesíteni fegyverszállítási kötelezettségeit" https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/03/23/indiai-legiero-oroszorszag-az-ukrajnai-haboru-miatt-nem-tudja-teljesiteni-fegyverszallitasi-kotelezettsegeit
Falióra tábornok
2023. június 07. 23:39
nyilván minden a terv szerint halad ukrajnában, ha már kuvait segít a ruszkiknak orosz harckocsikat szerezni :DDDD
Lauder Stenonis..
2023. június 07. 23:24
És mit fognak felajánlani az oroszok? Felújított T-62-esekt? Vagy a szibériai raktár mélyéről előguberált T-55-ösöket?
Theorba
2023. június 07. 21:31
Miért vesztik el az arabok a háborúikat? https://www.meforum.org/984/miert-vesztik-el-az-arabok-a-haboruikat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!