Közel egymillió vadászgépalkatrészt nem talál a Pentagon

2023. május 26. 08:19

Az amerikai hadsereg 85 millió dollár értékű F-35-öshöz készült pótalkatrészről nem tud elszámolni, de kiderült az is: az amerikai F-35-ös flottának csak mintegy 30 százaléka van „teljesen bevethető” állapotban egy adott napon.

2023. május 26. 08:19
null

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DOD) nem tudott elszámolni az F-35 Lightning II vadászrepülőgépéhez tartozó mintegy 1 millió pótalkatrészről – állapította a Kormányzati Elszámoltathatósági Hivatal (GAO) felülvizsgálata

Ezekkel az alkatrészekkel nem tud elszámolni a Pentagon

Az elveszett alkatrészek, amelyek között olyan tételek vannak, mint csavarok, gumiabroncsok és futóművek, mintegy 85 millió dollár értékűek. A jelentés szerint a Pentagon a veszteségek mindössze 2 százalékának körülményeit vizsgálta ki.

A pótalkatrészeket különböző raktárakban tárolják világszerte, hogy az F-35-ös repülőgépet megvásároló szövetséges nemzetek felhasználhassák azokat, ez megnehezíti a készletek nyilvántartását. 

A GAO szerint az F-35-ös programnak nincs kidolgozott eljárása, amellyel a veszteségeket követnék, így a gépet gyártó

A hivatal az alkatrészveszteségekért részben azt okolta, hogy a Pentagon nem felügyelte megfelelően a minisztérium és az alvállalkozók által kezelt alkatrészeket. A minisztérium tisztviselői és a vállalatok nem jutottak megállapodásra arról, hogy az alkatrészeket a kormány által biztosított tulajdonként kell-e kategorizálni, ez pedig akadályozza a készletek megfelelő nyomon követését. 

A GAO jelentése újabb fekete folt az 1,7 ezermillárd dollárba kerülő F-35 programban, amelyet már korábban is számos  probléma sújtott, legutóbb tavaly márciusban  világszerte vissza kellett hívni a gépeket egy műszaki hiba miatt. Ráadásul egy vizsgálat nemrég azt is kiderítette, hogy

egy adott napon.

***

 

Nyitókép: defenceimagery.mod.uk

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebalint
2023. május 27. 07:36
Megy a vakítás... Pont engem muszáj értesíteni, hogy mit loptak el, vagy mit könyveltek rosszul, vagy mit nem gyártottak le soha, csak a pénzt markolták föl.
Párhuzamos különvélemény
2023. május 26. 17:24
A fotón jó az a szivárványos lepkefing a gép körül.
KBA98
2023. május 26. 16:51
A nagy Amerika egy demens palinak a foglya? Miért kell ez a rengeteg háború? Amerika normális lakói nem ezt akarják, de a kormányuk leszarja őket!
Reszelő Aladár
2023. május 26. 12:26
Ez sem nem korrupció, sem nem hűtlen/hanyag kezelés, csak jogállami-alkotmányos költség. Lmbtq szervezetek kapták a felhasználható alkatrészeket és pride kellékek készültek belűlük, úgyhogy a társadalom szempotjából ez egy jóeNberebb cél, mert elfogadás és nem fegyver lesz belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!