Pokoli a helyzet az árvíz sújtotta Kongóban, halomban állnak a holttestek (VIDEÓ)

2023. május 07. 12:34

Az eltűntek száma is jelentős.

2023. május 07. 12:34
null

Legkevesebb 176 ember halt meg az árvíz miatt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén – közölte pénteken egy regionális kormányzó, miután a heves esőzések épületeket romboltak le, és arra kényszerítették a segélymunkásokat, hogy sárral borított holttesteket gyűjtsenek halomba – közölte a Reuters.

A Dél-Kivu tartományban lévő Kalehe területen történt esőzések miatt a folyók csütörtökön túláradtak, elárasztva Bushushu és Nyamukubi falvakat. Dél-Kivu kormányzója, Théo Ngwabidje Kasi 176-ra tette a halálos áldozatok számát, és

azt mondta, hogy többen még mindig nem kerültek elő.

 

 

***

Fotó: MTI/ EPA/ Philip Dill

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. május 07. 16:30
Akik itt kb 200 ember halálán viccelődnek, lelketlen gazemberek.
B I L
2023. május 07. 15:04
Ezeken kellene segíteni nem a tetves ukránokra költeni.
Madasa Hatter
2023. május 07. 14:54
A kommentek jelentős többsége minősíthetetlen, de az tény hogy a mobil telefonok és az AK47-es kezelésétől azért lényegesen többet és más típusú ismereteket kellene az afrikai népeknek készség szinten elsajátítani hogy valami értelmes dolog is történjen az afrikai kontinensen a XXI. században..
roughneck
2023. május 07. 14:20
Gatepitesrol hallottatok mar? Tudjatok, ott folyik az a folyo, aztan ket oldalrol epitunk egy toltest! Mert, hogy ahhoz is hulyek voltatok, hogy feltalaljatok/hasznaljatok a kereket, az meg valahogy elmegy, de egy gat, konyorgom! Ha ilyen problematok van, mindig kerjetek segitseget a feher embertol, majd o elmeseli nektek, hogy mit kell csinalni... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!