Emmanuel Macron: Európának gyárakra, nem függőségre van szüksége

2023. május 13. 08:05

A francia elnök bízik benne, hogy Európa ismét a virágzó ipar és a közös haladás otthona lehet.

2023. május 13. 08:05
null

A Financial Times hasábjain írt véleménycikket Emmanuel Macron francia elnök, aki arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy Európának nem a további függőségek kialakítása, hanem a függetlenséghez vezető út megtalálása kellene, hogy a prioritás legyen.

Néhány napon belül több mint 200 nemzetközi cég vezérigazgatója érkezik Versailles-ba, hogy részt vegyen a „Válassza Franciaországot” elnevezésű eseményen. Sokan közülük stratégiai területeken megvalósuló beruházásokat mutatnak be. A 2018-as első ilyen esemény óta több ezer munkahely és több száz gyár jött létre, és csak az elmúlt két évben több mint 200 új üzem jött létre Franciaországban – kezdte cikkét a francia elnök.

Leszögezte:

Elkötelezettek vagyunk a francia ipar újjáépítése és gazdasági erőnk erősítése mellett.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megerősítsük közszolgáltatásainkat és beruházzunk jövőnkbe. Nemzeti szinten megingathatatlan elszántsággal cselekszünk, aminek eredményeként 2022-ben az EY felmérése szerint immár negyedik éve mi voltunk Európa legvonzóbb országa a külföldi befektetések számára.

Macron kifejtette, hogy az európai gazdaság gerincét évtizedeken át a jól fizető ipari munkahelyekkel rendelkező középosztály alkotta, bízva abban, hogy a következő generáció gazdagabb lesz, mint az előző. „A jövő héten és az elkövetkező hónapokban Versailles-ban mi, európaiak bebizonyíthatjuk, hogy kontinensünk, az ipari forradalom bölcsője ismét a virágzó ipar és a közös haladás otthona lehet” – fogalamzott.

***

Fotó: Mohammed BADRA / POOL / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 14. 09:00
Válassza Franciaországot, mert: - itt a legmagasabb a fizetendő bruttó órabér - itt csak napi 7,5 órát dolgoznak az emberek - itt a legmagasabb az egy évben sztrájkkal töltött napok száma - itt a legerősebbek a szakszervezetek - itt a legerősebb a szolidaritás, azaz akkor is sztrájkolni fognak ha éppen nincs semmi bajuk, de másnak van - itt a legbonyolultabb bárkit is elbocsátani - itt kell a legtöbb végkielégítést fizetni - itt az egyik legalacsonyabb a nyugdíj korhatár - itt akár túszul is ejtik az igazgatót, amíg nem nem teljesíti a követeléseket - itt is lassú és nehézkes a bürokrácia de ez csak máshol probléma, ők ilyenek - itt a szigorúbbak a munkavégzési és munkavédelmi szabályok Ugyanakkor - az elöregedő fehérek helyett lassan már csak új franciákat találni, így javul a sokszínűség (dolgozni nem fog kirúgni meg lehetetlen) - ugyan drága de jó a Croissant - sok vegán étterem - fejlett lmbtq jogok és szolgáltatások - elkötelezett liberális vezetés - Európai Alapértékek Ki az aki ezek után nem telepíti mindenét oda?
kitiltott
2023. május 14. 06:45
Jó reggelt kívánok Macron úr..
SzkeptiKUSS
2023. május 13. 12:56
Nahát, a fogyasztás generálta hatalmas GDP már bizonytalan és nem elég? A végén kiderül, hogy termelni is kell. Mintha a Viktor ebben is korábban ébredt volna.
balbako_
2023. május 13. 11:50
Manó, Manó ezért széttépnek a nemlétező birodalom fogdmegei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!