Bogár László szerint hatalomváltás következhet a világban

2023. május 11. 16:58

Boros Imre és Bogár László szerint jöhet a Kína által uralt világrend.

2023. május 11. 16:58
null

„Nem csak a háborús kórus nagyon erős, de egyre erősödik a béke angyalainak küldöttsége is” – fogalmazott a HírTV Háború Ukrajnában című műsorában csütörtökön Boros Imre. A közgazdász arra reagált, hogy Henry Kissinger szerint Kína közvetítésével az év folyamán megkezdődhetnek a béketárgyalások. A Szentatya, a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, valamint a harmadik világbeliek jó része a békét sürgeti, emlékeztetett, s most ehhez a sorhoz csatlakozott Kína is. A Pax China kezdődhet, Kína pedig a globális elsőségre tör, jelezte Boros. 

A műsorban Bogár László arról beszélt, már vezető amerikai lapok is cikkeznek arról, hogy a háború iszonyú pusztítást hozott és rövidesen tűzszünetre lesz szükség, tartós egyezségre Oroszország és Ukrajna között. Ám ez a teljes globális hatalmi rendszert újra fogja értelmezni és hatalomváltáshoz vezethet, erősítette meg, hozzátéve:

annak a valószínűsége körvonalazódik, hogy valóban Kína lesz a következő elsőszámú világhatalom. 

 Azzal kapcsolatban, hogy a nyugaton szankcionált orosz arany az arab államok felé áramlik és átalakul az aranypiac, a szakértők emlékeztettek; bár a liberális iskolák már temették az aranyat, a világszerte tapasztalható kereslet továbbra is rendkívül jelentős, újra komoly monetáris szerephez juthat az arany, amely most (az olajhoz és gázhoz hasonlóan) közvetítőkön keresztül, bonyolultabban és drágábban érkezik Oroszországból Európába. Eközben Európa több olyan piacról kiszorul, amelyeken korábban fontos szerepet játszott, a szankciós politika káros hatása kézzel fogható. Eközben a BRICS-országok újra az aranyalapú devizarendszeren gondolkoznak. Az arany jelentősége abban áll, hogy szélsőséges helyzetekben rendkívül magasra nőhet az ára, az értéke pedig megmarad, így a jövőben sem lesz mindegy, melyik ország mekkora aranytartalékkal rendelkezik. 

Eközben a világban zajló dollármentesítő intézkedések miatt egyre súlyosabb bankválság alakulhat ki az Egyesült Államokban, amire már a GP Morgan vezetői is felhívják a figyelmet. Nagyon komplex rendszerek kiélezett helyzetekben nagyon gyorsan tudnak összeomlani, aminek olyan katasztrófa lehet a vége, amely kezelhetetlen, figyelmeztetett a műsor második felében Bogár László. 

 

A teljes műsort itt tekintheti meg: 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. május 12. 12:58
A nemzet két öregje, mint két viharlámpás évek óta mondja. mutatja a történések mozgatórugóit. Érdemes odafigyelni rájuk.
Kamcsatka5
2023. május 12. 12:47
Azért vigyázni kéne, Makaón egy Irán-belga testvérpár uralkodik !
dezilluzionista
2023. május 12. 11:01
Elmeroggyant.
istvanpeter
2023. május 12. 10:22
Hát, ami azt illeti, a háttérhatalmi világmaffia ezt a háborút a világuralma kiteljesedése és a világrabszolga birodalom kiépítése érekében indította el és a folytatását világháborúként is bekalkulálta. Ugyanakkor a folyamatoknak több kimenetelük is lehet. Most inkább Oroszország kifárasztása és az erőforrásainak a kimerítése folyik, bár valószínűleg még nagy hadászati tartalékai vannak. Kína valódi erejét tulajdonképpen nem ismerjük megfelelően, de mindenképpen egy hatalmas katonai erővel lehet számolni. A későbbiek során talán még India is nagyhatalmi státuszt akar gyakorolni. Végül is előfordulhat, hogy a háttérhatalom nem jut előbbre, hanem némileg vissza fog szorulni. Persze a legjobb megoldás a hatalmi politizálás feladása lenne és egy békés kapcsolati rendszerben minden állam összefogásával elsősorban a Föld komfortosításán kellene ügyködni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!