„A német ipar Ukrajna mellett áll” – hangoztatta Kijevben a német iparszövetség elnöke

2023. április 03. 09:41

Robert Habeck pedig úgy fogalmazott, a látogatás célja, hogy „reményt adjanak Ukrajnának” a háború utáni újjáépítésre.

2023. április 03. 09:41
null

Üzleti delegáció kíséretében megérkezett hétfő reggel Kijevbe Robert Habeck német alkancellár.

Habeck először utazik Ukrajnába a tavaly február 24-én megkezdett orosz invázió óta. Látogatása az energiaszektorra koncentrál, az újjáépítésről és az együttműködésről tárgyal. A zöldpárti Habeck, aki Németország gazdasági minisztere is, a Kijevbe vezető úton azt mondta, a látogatás célja, hogy „reményt adjanak Ukrajnának” a háború utáni újjáépítésre.

Hozzátette, hogy egyes beruházási döntéseket már meghoztak. A kijevi vasútállomáson közölte, utazásuk célja, hogy „világos jelzést adjanak Ukrajnának.

Hiszünk abban, hogy győzni fog, hogy újjáépül, és Európa érdekelt abban, hogy ne csak a veszély idején támogassa az országot,

hanem abban is, hogy Ukrajna a jövőben gazdaságilag erős partner legyen”.

Elmondta: mostani útját tavaly őszre tervezte, ám az orosz téli offenzíva miatt el kellett halasztania. A német iparszövetség (BDI) elnöke, Siegfried Russwurm, a Habecket kísérő üzleti küldöttsége tagja kijelentette, az utazás „jelzés az ukránoknak, hogy a német ipar szintén mellettük áll”.

(MTI)

***

***

Nyitóképen: Robert Habeck. Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. április 04. 15:19
Ostoba germán. Gitler tavarisod is tervezte a diszszemlét. Megvalósult. Csak nem 1940 Hanem 45 . Csak nem Moskau.. Hanem Berlin Május 8. A többi stimmel..
Hattori
2023. április 03. 18:50
"Dolgozni fognak a Birodalomért, amíg bele nem halnak." ezt Hermann Göring mondta az ukránokról... úgy tűnik fordult a kocka! :D :D :D :(
pipa89
2023. április 03. 16:39
Elég rossz hír ez nekünk!
Igazszó
2023. április 03. 15:38
Sok volt a fehér por nektek a faszzongorista goblin haveroddal kraut! Mire majd magadhoz tértél a zsidók elmagyarázzák nektek, merre van az arra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!