Erőszakkal viszik a frontra a hazatérő kamionosokat Ukrajnában

2024. április 30. 07:20

Mindenkit elvisznek katonának, aki mozog, akarata ellenére.

2024. április 30. 07:20

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

A Kárpáti Igaz Szó arról ír, hogy az ukrán nemzetközi szállítmányozók szövetsége szerint 

az Ukrajnába visszatérő fuvarozókat a kárpátaljai terület toborzóközpont munkatársai erőszakkal viszik el

 a hadkiegészítő parancsnokságra.

Hozzáteszik: a sofőröknek először felkínálják, hogy menjenek el a toborzóközpontba, ám ha ezt visszautasítják, erővel viszik őket, majd a katonai orvosi vizsgálat után a kiképzőközpontba kerülnek. A fuvaros azt mondta, írják, nem szeretne bemenni a toborzóközpontba, erre 

erőszakkal belökték a kocsiba. Egyenesen egy Rivne közelében lévő gyakorlótérre került

 – mondta az egyik szállítócég tulajdonosa, Vitalij Szavcsuk.

Az ukrán nemzetközi szállítmányozók szövetségének elnöke, Leonyid Kosztyucsenko elmondta: szeretne az illetékes miniszterekkel megoldást találni a problémára. 

Nem szabad, hogy az utakról sofőröket vigyenek el, az út szélén hagyva a rakományt és a járművet. Az embernek tudnia kell, hogy ha útra kel, hazaér-e vagy sem” 

– mondta kétségbeesetten.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. április 30. 10:49
Miért nem a képviselőket és más politikusokat visznek katonának?
nemecsekerno_007
2024. április 30. 09:42
Csóró niggerek.
pepepapa
2024. április 30. 09:12
Már régen békét köthetett volna ez majom zselé és nem kellet volna ennyi embernek meghalt.
voltospultos-2
2024. április 30. 08:55
,,Jelcin mindent bagóért elprivatizáló, bamba elnöklése alatt akkora kupleráj támadt, hogy egész atomfegyver-arzenálokat loptak el mindenféle akasztófára való kalandorok; pont országrészeket ne tudtak volna észrevétlenül lenyúlni? Kárpátalja a Szovjetunió szerzeménye volt, a korábban az oroszokhoz tartozó Krím valahogy náluk felejtődött 1991 decemberében, a többit meg kapták a szovjettől. Az övék maradt, náluk felejtődött, kapták… – mint valami lesajnált, félbolond falusi kéregető. Ezek a hatalmas hősök az egész szarkupacot így lapátolták össze, és nincs egy négyzetmétere, amely ne más országot illetne.,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!