Szélsőbalos káosz: két minisztérium is módosította ugyanazt a törvényt egy nap, nem tudják, melyik van érvényben

2023. április 17. 06:53

Egyszerre a munkaügyi és az egyenlőségügyi miniszter is hozzányúlt ugyanahhoz a törvényhez, némi kavarodást okozva Spanyolországban.

2023. április 17. 06:53
null

Yolanda Díaz munkaügyi és Irene Montero egyenlőségügyi miniszter is módosította ugyanazt a törvényt, ugyanazon a napon Spanyolországban, ezzel időleges káoszt okozva a spanyol hivatalos közlönynél, a Boletín Oficial del Estadonál (BOE), mivel nem tudták, hogy akkor most melyik az érvényes – hívta fel a figyelmet  a Twitteren Robert Gutiérrez munkajogász és a La Razón spanyol napilap.

Az érintett törvény ráadásul A társadalmi rend megsértéséről és szankcióiról szóló törvény címet viseli, ennek a 16-1-es bekezdését módosították, ami egyszerre a foglalkoztatási és a transztörvénnyel – az első a munkaügyi, a második az egyenlőségügyi minisztérium hatásköre. Ezért aztán a BOE maga sem tudta, melyik változat van érvényben.

Madridban a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Unidas Podemos koalíciója kormányoz más baloldali pártok segítségével, Pedro Sanchez szocialista politikus vezetésével. Irene Montero a Podemos tagja, Yolanda Díaz pedig a kommunista pártot erősíti, mely az Egyesült Baloldal (Izquierda Unida) pártszövetséghez tartozik.
 

Illusztráció: La Razón/Instagram

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kakambuki
2023. április 17. 11:12
Én úgy tudom, javítsanak ha rosszul hogy törvényt csak a törvényhozók módosíthatnak egy minisztérium nem. Minisztérium legfeljebb a saját maga kiadott rendeletét módosíthatja, az ennél magasabb rendű jogszabályt vagyis a törvényt csak a törvényhozók, vagyis a ház. Tévednék?
zakar zoltán béla
2023. április 17. 11:08
Mór Iczka nátha
savrena
2023. április 17. 11:08
Rájuk gugliztam. Franc, persze hogy a csinos fiatalabbik az emanci...
teljesenertelmetlen
2023. április 17. 10:46
Még több kvótapicsát a politikába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!