Szintet lépett Kirill pátriárka: „Belső ellenség”, aki nem szolgálja a hazáját

2023. április 25. 14:31

Az orosz ortodox egyház feje ismét megerősítette: támogatja az orosz inváziót.

2023. április 25. 14:31
null

Oroszország ortodox egyházának feje a keddi nap folyamán „belső ellenségnek” bélyegezte azokat az oroszokat, akik nem szolgálják hazájukat. A kijelentésében hozzátette, hogy a hazaszeretet a „legnagyobb erény” – írta meg a Reuters.

Több prédikációjában is kifejtette ezzel kapcsolatban a véleményét. Így tett az idei ortodox húsvéti időszakban is amikor kijelentette: Oroszország és a Nyugat katonai összecsapása a közös értékek hiánya miatt következett be. A pátriárka szerint ugyanis a nyugati országokban nincsenek keresztény értékek.

„Be kell oltani az emberekben, többek között az egyházi prédikációval, a haza iránti szeretetet, amely a legnagyobb erény” – mondta a prédikációban.

Nyitókép: Igor Palkin / Orosz Ortodox Egyház sajtóosztály / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 26. 11:29
Jól tette. Támogatom! Ha egy kibaszott rasszista, fajgyűlölő zsidó rabbi ellen lenne szankció (természetesen ilyen sosem volt és nem is valószínű, hogy ebben a zsidók uralta mocskos világban valaha is lesz), toporzékolva tiltakoznátok. Szóval ajvékoljatok mesüge!
Csigorin
2023. április 25. 17:22
miutan ukrajna uldozi az igazhitu pravoszlavokat ez egyaltalan nem csoda
kabajeva
2023. április 25. 17:03
Valagba kellene már rugni ezt a pálott herét! Remek ország lehet az ahol ilyen degererált tömeggyilkosok tenyésznek.
szürkeSzarvas
2023. április 25. 16:49
Inkább ez a pópa,mint a Victoria Nudelmann & co.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!