Felavatták az első arab nyelvű utcanévtáblát Németországban

2023. április 04. 07:01

A Zöld Párt szerint a befogadás sikerét mutatja az esemény.

2023. április 04. 07:01
null

Németország első arab nyelvű utcatáblája jelent meg Düsseldorfban, és az iszlám egyesületek és a Zöld Párt dicsérik az új fejleményt.

Azt mutatják, hogy az emberek azonosulnak a kerületükkel és a kerületük sokszínűségével” – írta közleményében a város zöld pártja.

Az eseményt üdvözölték az iszlám egyesületek is. A németországi muszlimok központi tanácsának elnöke, Aiman A. Mazyek a Twitteren azt írta, hogy Düsseldorf „sokszínű és tiszteletet tanúsít a bevándorlók iránt”.

Többen is kritizálták a döntést Twitteren, egyikük azt írta:

Lalla Loubna Ait-Bassidi marokkói főkonzul szintén elismerően nyilatkozott a folyamatról: „Hálás vagyok, hogy az integráció olyan formában jelenik meg, amelyet az arab emberek olvashatnak és megérthetnek. A tábla azt jelképezi, hogy a migránsokat elismerik, és Düsseldorf, Észak-Rajna-Vesztfália egyik legsokszínűbb városa.”

A jövőben további tíz arab nyelvű utcatáblát terveznek felállítani a városban. A  Pew Research adatai szerint Európa muszlim lakossága megháromszorozódhat a következő 30 évben, és akár 75 millióra is nőhet.

 

Nyitókép: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. április 04. 15:18
"társadalmi befogadás" - Akkor a társadalmi befogadás NEMEGYENLŐ a társadalmi integrációval... Illetve a társadalmi integráció nyugaton azt fogja jelenteni, hogy a muszlimok (néhány millió levágott fej után) integrálni fogják a korábbi benszülötteket. Sopronnál meg a ma telefont nyomogató tinédzserek fognak lőni a betörni készülő kalifátusi hadseregre...
amca
2023. április 04. 15:17
Hiiihhi. 1988, menni teuton. Házigazda vinni minket ,találkozóra. Mutatni a stadtot.. Itt élni tscheise ziganauer Hier leben slovakische zigenauer Hier lebenpolnische zig Hier leben.. u u u u u Majdnem kimondta ,hogy Ungarische zigenauer...
monuskaroly
2023. április 04. 15:14
Teljesen normális. Az "őshonos" kisebbségek jogai fontosak!!!!!!!
luisbathhelena
2023. április 04. 15:05
Nem ez az érdekes. Hanem hogy az utolsó németet mikor verik le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!