Friss fejlemény: nem csak a Pentagonból származhattak a kiszivárgott amerikai és NATO-dokumentumok

2023. április 12. 07:14

A Fox News szerint több amerikai ügynökség is érintett lehet a botrányban.

2023. április 12. 07:14
null

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, titkosított amerikai és NATO- dokumentumok szivárogtak ki, amelyek szerint a Pentagonban szervezték az ukrán ellentámadást. A dokumentumok az ukrán hadsereg megerősítésére készült titkos amerikai és NATO-terveket tartalmazták, noha Washington szerint csak orosz dezinformációs kampányról van szó. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Cikkünk írásakor már nyomoznak az amerikaiak a titkos iratok kiszivárogtatója után, Demkó Attila összefoglalóját a kiszivárgott titkos iratok lényegéről itt olvashatja.

Fox News: Egyes iratok a Pentagonon kívülről származhattak

Az ügy kapcsán friss fejlemény, hogy a kiszivárgott több tucat amerikai dokumentum között számos, bizonyos esetekben a védelmi minisztérium által „érzékenynek” és „szigorúan titkosnak” minősített anyagok is lehetnek, amelyek a Pentagonon kívülről származhattak – értesült a Fox News különféle amerikai védelmi és titkosszolgálati tisztviselőktől.

A Fox News szerint továbbá az interneten közzétett titkosított dokumentumok között olyan hírszerzési anyag is van, amely nem szerepelt a védelmi minisztérium egyik tájékoztatójában sem. Mint írják: „úgy tűnik, hogy ezeket a hírszerzési információkat más amerikai ügynökségek, például a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) készítették”.

Nyitóképen Joe Biden, amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. április 12. 11:50
Ha semmi diplomáciai következménye nem lesz ennek a magyar-usa viszonyban, akkor tényleg usa csicskaként viselkedik a magyar kormány.
theseur
2023. április 12. 10:40
A szivárgó hajó süllyed is.
pipa89
2023. április 12. 10:39
Nekünk földlakóknak tökmindegy, hogy ki szivárogtatott és milyen céllal. A lényeg, hogy a véres-sáros bakabakancs a petrodolláros bankasztalra tétetett a FOS-ban. Képzavar, de azért napjaink gondolkodó emberének nem okoz nehézséget az értelmezése... ...kivéve a neofoximaxi, progilibcsi fejekben...azok tovább ajvékolnak putlereznek, óbánoznak, macronoznak...
formaegy
2023. április 12. 10:31
A hazaáruló rühes kutyák miért nem verik a feneküket?????????? Ja, hogy éppen ezeknek a gyilkosoknak a rühes kiszolgáló kutyái?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!