Kanada rákapcsol: újabb szankciókat és Leopard 2-es tankok küldését jelentette be

2023. február 26. 07:06

„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát, amikor elindította a háborúját” – jelentette ki Justin Trudeau.

2023. február 26. 07:06
null

Kanada újabb szankciókkal sújt orosz jogi és magánszemélyeket, és további négy Leopard 2 típusú harckocsit küld Ukrajnának – jelentette be  Justin Trudeau kanadai miniszterelnök pénteken, az Ukrajna elleni orosz invázió évfordulóján.

Az új büntetőintézkedések százhuszonkilenc magánszemélyt - közöttük miniszterelnök-helyetteseket és más tisztségviselőket -, valamint hatvanhárom jogi személyt sújtanak. Kanada továbbá páncélozott mentőjárművet és több mint 5000 lőszert küld Ukrajnának az Oroszországgal szembeni védekezéshez.

„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát,

– jelentette ki Justin Trudeau. „Alábecsülte az ukránokat, és alábecsülte barátainak a szolidaritását szerte a világban (.), ma azonban erősebbek és egységesebbek vagyunk, mint valaha”.

Ottawa megtiltotta "az elektronika területén használt egyes vegyi anyagok exportját Oroszország részére, csakúgy, mint az orosz fegyverek importját. Előzőleg Kanada bejelentette, hogy több mint 32 millió kanadai dollár (8,46 milliárd forint) értékben nyújt támogatást aknamentesítéshez, valamint vegyi, biológiai, sugár- és nukleáris fenyegetések elleni védelemhez.

(MTI)

 

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. február 27. 09:16
https://www.youtube.com/watch?v=jpPpCWEZjSo https://www.youtube.com/watch?v=YafzmkvVRiI Néhány leopárd, amit a nyuszikák megettek.
krampus
2023. február 27. 03:27
nem lennek azon a hajon, ami majd szallitja a tankokat!
választópolgár
2023. február 27. 01:33
Ezt a cikket miért egy magyar Leopard tankkal kellett illusztrálni? Mintha mi is akarnánk küldeni...
formaegy
2023. február 26. 21:24
No és mi lesz a világ legaljasabb terrorista USA-val aki eltervezte, kidolgozta, végrehajtotta hogy háború legyen Ukrajnában - EURÓPÁBAN!!!!!!!!!!!!!! - amihez kurvára semmi köze nem lenne!!!!!!!!!!! Ja igen, volt egy szövetségese, az Európagyilkos Leyen és bandája!!!!!!!!!!!!! Húzzatok a kurva anyátokba és a saját népeteket mészároljátok büdös gyilkos férgek!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!