Bogár László: A háborút könnyű elkezdeni, de iszonyatason nehéz befejezni (VIDEÓ)

2023. február 02. 20:22

A közgazdász szerint a háború negatív végösszegű játszma.

2023. február 02. 20:22
null

A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában csütörtökön többek között azzal foglalkoztak, hogy egyre riasztóbb hírek érkeznek Kárpátaljáról. Egyre több helybeli leli halálát a fronton, és az a szóbeszéd járja az összeállítás szerint, hogy az elhunytak tetemeit vagonokban tárolják. A bátyúi vasúállomáson már nem lehet forgatni, a kárpátaljaiak pedig csak kamerán kívül mernek beszélni mindarról, amit a hátországban megélnek.

Boros Imre közgazdász az elhangzottakra úgy reagált, hogy

Majd azzal folytatta, hogy „most akkor esetleg gyorsítva kellene őket az EU-ba és a NATO-ba felvenni”.

Boros ezután felidézte, hogy a magyar Alföldön is lasszóval fogdosták össze a 17. században katonákat. „Ez se különb, sőt talán még brutálisabb. Akkor tisztes temetést adtak az elesett hősöknek, ma az sem annyira fontos” – jelentette ki a közgazdász.

A háború negatív végösszegű játszma

Bogár László az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy „a játékelmélet nem véletln nevezi a háborút negatív végösszegű játszmának. Vagyis egy olyan végzetes folyamatnak, amelyben eluralkodik egy pusztító léketani mechanizmus. Ennek lényege, hogyha

„A háború azért veszélyes, mert elkezdeni nagyon könnyű, de iszonyatosan nehéz befejezni. (...) Annál nehezebb befejezni, minél messzebb jutottak a felek ebben a negatív végösszegű játszmában” – hívta fel a figyelmet a közgazdász.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
keltafan
2023. február 03. 09:56
Érző emberek nem könnyen kezdenek bele egy vitába, konfliktusba, inkább szőnyeg alá söprik a dolgokat. Más otthonának lebombázását meg tényleg csak pszichopaták engedik meg maguknak.
LancelotDuLac
2023. február 03. 03:46
szerintem a képen az az egy tartja vissza a többit, hogy ne álljanak be az oroszokhoz!
ThuleanPerspective
2023. február 02. 22:46
Laci Bácsi a Number 1. mindenki más csak utána következik!
Senki Alfonz
2023. február 02. 22:27
Egy értelmes ember számára a szellemi menekülésre hívó szó a "szakértő"!!! Mert a közhelyek hurrikánjait eresztik ránk ezek az érdemtelenül túlfizetett okoskodók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!