Német lap: Soros György méltó a „spekulánsmester” nevére

2023. február 16. 09:52

A magyar származású üzletember szinte minden befektetéssel 20 százalékot vagy annál többet keresett – írta a Die Welt.

2023. február 16. 09:52
null

A Die Welt nyomtatott számában megjelent cikkében a Bank of America legfrissebb alapkezelői felmérését elemezte, amely a nagybefektetők 2022-es utolsó negyedévi portfóliójáról nyújt átfogó képet.

A felmérésből kiolvasható, hogy sok befektető továbbra is pesszimista, és nagy készpénzarányt tart. De az „igazi profik”, mint Soros György, Warren Buffett és társai, befektetései beváltak.

– húzta alá a lap.

Beszállt a Teslába és a Spotifyba is

A lap ismertette, hogy nagy összegű befektetéseket eszközölt a Walt Disneybe, a Teslába vagy a Spotifyba, beszállt a Peloton, az Affirm vagy a Marathon Digital kötvényeibe, indexalapokat vásárolt Európában vagy Kínában, vagy fogadást kötött a Silvergate Capital kriptopénztár ellen.

Soros szinte minden befektetéssel 20 százalékot vagy annál többet keresett eddig

A Spotify még 53 százalékkal is drágult – hívták fel a figyelmet az elemzésben.

Feltűnő, hogy Soros is élt a lehetőséggel, és olyan „kétes értékpapírokhoz nyúlt”, mint a Lyft kötvényei vagy a Peloton papírjai, hogy gyors profitra tegyen szert. Warren Buffett ezzel szemben kicsit óvatosabb volt. Nem nyúlt semmi újhoz, csak három meglévő pozícióját növelte erősen – írta a Die Welt.

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. február 17. 18:27
Hogyne! Falkában végzik a Fuggerék szarosgyurija a belterjes disznóságaikat!
KBA98
2023. február 16. 17:25
a múmia
Don Tommasino
2023. február 16. 14:45
Don Soros nagyon tehetséges ember. Hajlott kora ellenére még képes a kezében tartani a szálakat saját családjában, sőt bizonyos irányítói szerepe is van több család felett, több Don (és Donna) is elfogadja az akaratát. Saját családján belül ügyesen hoz létre egyensúlyt a külső, nála jóval erősebb akaratok és saját érdekei között. Habár utódját évek óta kijelölte, egyelőre még nem húzódott vissza a háttérbe, hogy consigliere-ként segítse az új családfőt, sőt egyértelműen kinyilatkoztatja, hogy fiának semmilyen hatalma nincs, amíg ő magát képesnek érzi arra, hogy irányítsa a család ügyeit. Ez a gőg azonban egy hatalmas hiba, mely végül kényszerű visszavonulása után a család hatalmának elvesztését okozhatja, ha az új Don nem képes rátermettségben túlszárnyalni saját apját, akinek volt ideje kitanulni egy család irányításának művészetét. Ne vessük el annak a lehetőségét sem, hogy esetleges eltávozása esetén több, jelenleg háttérbe húzódó leszármazottja is bejelentkezhet a Soros család vezetésére, esetleg más, konkurens családokkal szövetkezve mely eredménye akár egy vendetta is lehet.
kikicsoda
2023. február 16. 13:31
„Német lap: Soros György méltó a „spekulánsmester” ” És ebben mi az új? Mi ennek a hir értéke?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!