Német alkancellár: Kaptam egy dossziét, amelyben az állt, hogy a vérkonzerveket kiolvasztották

2023. február 22. 14:52

Robert Habecket az amerikai nagykövetség tájékoztatta a készülő orosz támadásról.

2023. február 22. 14:52
null

A berlini amerikai nagykövetség egy nappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdete előtt, 2022. február 23-án tájékoztatta Robert Habeck német alkancellárt, hogy másnap megkezdődik a támadás – ezt maga a politikus hozta nyilvánosságra. Az alkancellár-gazdasági miniszter a Stern című német hírmagazin szerdai számában közölt összeállításban elmondta, hogy 2022. február 23-án kora este látogatói érkeztek az amerikai nagykövetségről.

„Kaptam egy dossziét, amelyben az állt, hogy a vérkonzerveket kiolvasztották, a rakétavetőket betöltötték, a járműveket megjelölték és a csapatok egyértelműen a határ felé tartanak. Az anyag alapján világos volt, hogy a háború elkezdődik és keserű valósággá válik”  – mondta Robert Habeck. A kormánypárt egy másik politikusa, Annalena Baerbock külügyminiszter a magazinnak arról számolt be, hogy telefonon értesült a támadás megindulásáról. Az irodavezetője hívta fel, február 24-én kora reggel, 4.59-kor, néhány perccel az első orosz rakéták kijevi becsapódása után.

– idézte fel a német külügyminiszter, hozzátéve: mindig is világos volt, hogy Oroszország ráronthat szomszédjára, „de amikor meg is történik, először szinte eláll a lélegzeted”.

(MTI)

Nyitóképen: Robert Habeck. Fotó: Tobias Schwarz / AFP
   

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. február 25. 03:54
Azóta mi van, visszafagyasztották már, vagy továbbra is készenlétben tartják? Aztán látom, hogy ez tavaly volt. Ez a baj az évfordulókkal, hogy folyton elfeledkezik róla az ember.
toyoda
2023. február 22. 20:56
Hát ez nagyon jó egy német szájából: mindig is világos volt hogy Oroszország ráronthat szomszédjára.
B_kanya
2023. február 22. 20:54
Érdekes, az előtte lévő héten a 10.000 tüzréségi támadás Donyeck és Luganszk ellen nem tűnt fel?
röviden
2023. február 22. 19:32
Az ilyesmit nem az emlékirataikban írják meg a politikusok, úgy huszonöt év múltán? Ódivatú vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!