EBESZ: Nem tilthatók ki az oroszok és fehéroroszok a testület bécsi üléséről

2023. február 07. 11:10

Ausztria köteles vízumot adni az orosz és a fehérorosz delegáció tagjainak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) bécsi parlamenti közgyűlésén.

2023. február 07. 11:10
null

Ausztriának jogi kötelezettsége vízumot adni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) bécsi parlamenti közgyűlésén részt venni kívánó orosz és fehérorosz delegáció tagjainak – szögezte le az EBESZ Parlamenti Közgyűlése kedden.

A testület nyomatékosította: a vízum kiállítása nem mérlegelés kérdése.

A grémium egyúttal felszólította Ausztriát, hogy könnyítse meg a delegációk beutazását a téli ülésszakra. A közgyűlés ülését február 23-án és 24-én, az ukrajnai háború megindításának egyéves évfordulóján tartják. 

Húsz ország 81 képviselője a múlt héten levélben követelte Ausztriától, hogy akadályozza meg az orosz küldöttség részvételét az EBESZ bécsi ülésén.

Arra kérték az osztrák szövetségi kormányt, hogy ne adjon ki vízumot a nemzetközi szankciók hatálya alatt álló orosz parlamenti képviselőknek.

Az idei általános vita témája az ukrajnai háború. A közgyűlésben beszédet mond többek között Daniela De Ridder kelet-európai, Reinhold Lopatka ukrajnai és Steve Cohen politikai foglyokért felelős különmegbízott, valamint John Whittingdale ukrajnai háborús bűnökkel foglalkozó különleges jelentéstevő.

(MTI)

Nyitókép: Szergej Iljin / SPUTNIK / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. február 07. 20:07
Jobban járnának az oroszok ha kilépnének az EBESZ-ből, ez is csak az USA csicskáinak gyülekezete.
Janika50
2023. február 07. 16:44
Nocsak nocsak. Esetleg a haladó, fennséges nyugati média kénytelen lesz más vélemény is nyilvánosságra hozni mint amit nyújorkszitiben vagy vasingtodiiiíísziiíííben lőirtak mint kőbe vésett tiz parancsolatot? Nem kell tartaniuk a közvéleményüktöl. Majd vala sokdiplomás péhádés elmondja, hogy az az igazság amit ő mond és el foják hinni.
tlala99
2023. február 07. 15:14
Jöjjenek csak a büdös ruszkik, és hallgassák végig órákon át az ukrajnai háborús bűneikről szóló jelentéseket. Ha egyetlen egy is lesz közöttük, akit felébreszt a kollektív őrületből az, amit itt hall, már megérte.
patópál
2023. február 07. 13:01
Kérdés, hogy a ruszkik ezek után el akarnak-e menni. Ha lehetetlen a párbeszéd, akkor felesleges, de ezzel az EBESZ is megy a kukába, mert elvesztette funkcióját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!