Klímavédők légkalapáccsal támadtak aszfaltra Berlinben (Videó)

2023. január 04. 13:53

A társaság arról híres, hogy előszeretettel rongálja meg a műalkotások védőüvegeit, most már az aszfaltozott út is elviselhetetlenné vált a számukra.

2023. január 04. 13:53
null

A szélsőbaloldali klímavédő szervezet, a Letzte Generation (Utolsó generáció) tagjai a ragasztók után ezúttal új eszközhöz nyúltak: légkalapáccsal akarták tönkretenni az utcát a berlini közlekedési minisztérium épülete előtt – tájékoztatott szerdán az Euronews. Az akciót a rendőrök határozott fellépése akadályozta meg az utolsó pillanatban.

A lap hozzátette, hogy a csoport tagjai szerda kora reggel hivatalos útkarbantartónak álcázták magukat,

kordonokkal zárták el a berlini utcát, majd légkalapácsokat vettek elő a közlekedési minisztérium épülete előtt, és megpróbálták fúrásokkal megrongálni az utcát, hogy ezzel is közlekedési dugót idézzenek elő. 

A rendőrség szóvivője szerint az akciót még időben leállították, az útburkolat nem sérült meg. Mint írták, három ember vett részt a tiltakozásban. Amikor a rendőrség megérkezett, az aktivisták éppen azon voltak, hogy a légkalapácsokat áramforrásokhoz csatlakoztassák.

A klímavédők indoka

A klímaaktivisták a következő indokkal álltak elő: „A mindennapok egyenesen a klímapokolba visznek minket a frissen kátrányozott és aszfaltozott utakon. Ezt nem hagyhatjuk.

– írta szokásos zavaros üzenetében a csoport, azt is bejelentve, hogy továbbra is folytatja a „mindennapi élet megzavarását”, hogy az ellenállást a társadalom minden területére elvigyék.

A társaság előélete dióhéjban

Az Euronews röviden beszámolt a társaság előéletéről is. A szélsőséges klímaaktivisták többek között krumplipürével vagy paradicsomlevessel kenték be híres műalkotások védőüvegeit, azt az üzenetet közvetítve, hogy az emberi életet kellene inkább védeni, mint a művészetet. A nevük is abból a meggyőződésükből ered, hogy már csak egy generáció van hátra, amely tehet valamit az éghajlatváltozás ellen.

Nyitókép: A szélsőséges klímavédők videójából 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 05. 06:49
Ezek a németek Bun Cohn OK. Rosenfeld ets megoldotta,anno 1950. Árkus Borzas Borsos Elep Elek Ebes Kócs Kónya Kormó lászló mj. Lenyin tanya Tedej Recsk és még 103 Koncentrációs Tábor ,kint a vadonban.
hb78
2023. január 05. 04:53
Esetleg nem akarnanak szemetet szedni?
Újjáélesztett Dodó
2023. január 04. 21:44
„Saját munkámban – mind írásban, mind pedig az elnök gazdasági tanácsadójaként és a Világbank alelnökeként – síkra szálltam az állam szerepének kiegyensúlyozott megítéléséért, hogy felismerjék a piacok és az állam korlátait és diszfunkcióit, de úgy tekintsenek rájuk, mint együttműködő felekre, és közben vegyék figyelembe az együttműködés pontos természetének különbözőségét az egyes országokban attól függően, hogy politikai és gazdasági fejlődésüknek éppen milyen fokán tartanak. A legalapvetőbb átalakulás az irányítás megváltoztatása, hogy a globalizáció úgy működjön, ahogyan kellene. Ez maga után vonná, hogy megváltozzanak a szavazati jogok az IMF-nél és a Világbanknál, és az összes nemzetközi gazdasági intézményben olyan változások menjenek végbe, amelyek biztosítanák, hogy ne csak a kereskedelmi miniszterek szavát hallják meg a WTO-ban, és ne csak a pénzügyminiszterekre figyeljenek az IMF-nél és a Világbanknál. Készpénznek vettük az informált és szabad sajtó abbéli fontos szerepét, hogy megzabolázza a mi demokratikusan választott kormányunkat: bármely csínyt, bármely kisebb indiszkréciót, bármely részrehajlást részletekbe menő vizsgálat követ, és a nyilvános nyomás hatékonyan működik. Az átláthatóság még fontosabb az IMF-hez, a Világbankhoz és a WTO-hoz hasonló közintézményekben, mivel ezek vezetőit nem közvetlenül választják. Bár közintézmények, mégsem tartoznak közvetlen elszámolással a nyilvánosságnak.” Stiglitz, Joseph E.: A globalizáció és visszásságai
afium
2023. január 04. 19:53
Pár napja meg az autópályák melletti útjelző táblákat lopták le, a klímacélok mielőbbi teljesítése céljából. Vagy mi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!