Kijev teljes evakuálást tervez

2022. november 06. 11:27

Kijevi tisztviselők közölték, számolni kezdtek egy korábban elképzelhetetlen lehetőséggel: egy teljes áramszünettel.

2022. november 06. 11:27
null

Kijev teljes evakuálást tervez abban az esetben, ha teljesen áram nélkül maradna a város – közölte a The New York Times.

Miközben az orosz rakéták által erősen megrongált elektromos hálózat fenntartásáért küzdenek az ukrán fővárosban, Kijev tisztviselői azt mondják, elkezdtek tervezni egy valaha elképzelhetetlen lehetőséget: egy teljes áramszünetet, amely a város mintegy hárommillió megmaradt lakosának evakuálását tenné szükségessé.

A helyzet már olyan súlyos, hogy

Ukrajna energiainfrastruktúrájának 40 százaléka megsérült vagy megsemmisült.

Az önkormányzati dolgozók 1000 fűtőházat létesítenek, amelyek bunkerként is funkcionálhatnak, miközben a mérnökök megpróbálják megjavítani a lebombázott erőműveket a szükséges felszerelés nélkül. Az ukrán nemzeti energiaszolgáltató szombaton közölte, hogy hét régióban továbbra is folyamatos áramszüneteket vezet be, hogy a hálózat ne rongálódjon tovább.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Thais Llorca

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vtznmnksr
2022. november 06. 15:17
Nem lenne egyszerűbb most már komolyan tárgyalni a ruszkikkal?
írmag
2022. november 06. 15:13
Hatalmas ukrán győzelem?
llnnhegyi
2022. november 06. 15:04
Szedjétek a sátorfátokat, Irány Warsó/Berlin.
vtznmnksr
2022. november 06. 14:57
Varsót tudnám ajánlani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!