Politico: Sok ország kiakadt az Európai Bizottságra a gázársapka miatt

2022. november 24. 06:26

A Bizottság a németekkel és hollandokkal van.

2022. november 24. 06:26
null

Politico csütörtöki cikkében azt írja: az Európai Bizottság javaslata, amely az importált földgáz árának felső határértékének meghatározására irányult, a magas árak megfékezésére irányuló követeléseket hivatott lecsillapítani – ehelyett politikai válságot váltott ki.

Mint ismert, a Bizottság a hét elején terjesztette elő a javaslatot, miután egy 15 országból álló csoport heves nyomást gyakorolt rá, de most megdöbbentek azon, hogy a felső korlátot szerintük irreálisan magas árban határozták meg: 275 euró per megawattórában.

Egy diplomata azt nyilatkozta a Politicónak, hogy a Bizottság a németek és hollandok oldalán állt, és ezért olyan magasra tenné a gázársapkát, hogy lényegében sose kelljen azt bevezetni.

A lap szerint csütörtökön,

az uniós energiaügyi miniszterek csúcstalálkozóján heves vitákra lehet számítani.

Lapnak nyilatkozó diplomaták szerint az országok egy csoportja blokkoló szövetséget kíván létrehozni, hacsak nem kezelik együtt a csomagot és az árplafont. Azt írják: az árplafon ötlete hónapok óta megosztja az országokat: egy Belgiumot, Lengyelországot, Görögországot és Olaszországot tömörítő csoport támogatja, míg egy Németországot, Ausztriát, Dániát és Hollandiát tömörítő csoport attól tart, hogy ez elriasztaná a beszállítókat – olvasható a cikkben.

Kiemelt kép: Daniel Roland/AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 24. 09:53
Azt azért ki kellene kötni, hogy a sapka csak a ruszki cuccra vonatkozik. A demokratikus amerikait akár többért is szívesen megvesszük.
bagira
2022. november 24. 07:51
Európa éléről ezt a rabló háborúbűnös tolvaj kommunistabandát kirúgni felelősségre vonni . Eus országok bizottságot felállítanak akik az eus vezérek bűneit összegyűjtik számonkérik rajtuk . Minden európai országban népet kérdezzék meg a brüsszeli diktátorok leváltásról. Magyarországot támadják , vissza kell támadni az energiával a háborúval a bevándorlással kapcsolatosan . Brüsszel bűnbandának a tányérjukra mindig tegyék oda kíméletlenül .
tetx
2022. november 24. 07:38
Annak idején úgy gondoltam Juncker féle EB-nél szarabb nem lehet, egy ideig úgy gondoltam Leyen féle EB-nél szarabb nem lehet, aztán rájöttem ez rendszerszintű mélyrepülés, a következő még szarabb lesz, ha mákunk van azután már nem lesz.
Kegyes urunk Karolus
2022. november 24. 07:05
Ezek nem félnek a néptől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!