A demokraták kudarca esetén sem változik semmi! – Amerikai ENSZ-különmegbízott a félidős választás hatásáról

2022. november 08. 15:57

Joe Biden a félidős amerikai választások eredményétől függetlenül is fenntartja a politikáját – jelentette ki John Kerry.

2022. november 08. 15:57
null

Joe Biden a félidős amerikai választások eredményétől függetlenül is fenntartja klímapolitikáját – jelentette ki kedden az amerikai elnök klímaügyi különmegbízottja az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP27) Sarm-es-Sejkben.

 John Kerry a tanácskozás harmadik napján mondott beszédében kifejezte abbéli reményét, hogy a félidős törvényhozási és kormányzói választásokat az elnök pártja, a demokraták nyerik meg. Ezzel kapcsolatban azt mondta,

A különmegbízott hozzátette: „a klímaválság nemcsak a gazdaságot, az infrastruktúrát és a biztonságunkat fenyegeti, hanem a hétköznapi életünk valamennyi területét is”. Az Egyesült Államokban kedden kezdődtek meg a félidős törvényhozási és kormányzóválasztások, amelyen a klímaváltozás elleni küzdelemben eddig kisebb elkötelezettséget mutató republikánusok győzelmét valószínűsítik a közvélemény-kutatók.

A republikánus győzelem megnyithatná az utat Donald Trump esetleges újabb elnökjelöltsége előtt. A korábbi amerikai elnök 2017-ben jelentette be, hogy kilépteti országát a két évvel korábban megkötött párizsi klímaegyezményből, azzal érvelve, hogy a megállapodás túl sok terhet rótt az amerikai gazdaságra.

Joe Biden elnöksége alatt azonban az Egyesült Államok visszatért a párizsi klímamegállapodáshoz. A félidős választásokra való tekintettel az amerikai elnök egyelőre nem vesz részt személyesen a sarm-es-sejki konferencián, de korábbi ígérete szerint péntektől ő is jelen lesz. A klímacsúcson több mint 200 ország képviselteti magát.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. november 08. 21:05
Persze, hogy nem változik ... az öreg mentálisan rottyon marad, bealszik/hugyozik/fingik továbbra is, és továbbra is beletojnak a választók szájába ... Ezen kívül minden megváltozik ...
roughneck
2022. november 08. 18:56
Azert a klimapolitika fenntartasa az egy kicsit sovany lesz az eddigiekhez kepest. Az ukrajnai pikniknek alighanem lassan vege lesz, ha a republikanusok varazsolnak valamit.
Józsi6
2022. november 08. 17:37
"Az USA fenntartja klímapolitikáját" Sőt, fokozza. + 10.000 LNG hajó fogja átszelni az Atlanti óceánt, okádva a diesel füstöt.
Orange79
2022. november 08. 17:37
Az ukranok proxyhaboruja es penzelese mennyiben erinti a klimahiszteriat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!