The New York Times: Az illiberalizmus megerősödik a válság közepette

2022. október 10. 11:50

Az amerikai lap véleménycikkének szerzője szerint „az egységes Nyugat számos ponton sebezhető”.

2022. október 10. 11:50
null

A The New York Times véleménycikkének szerzője szerint bár nem állnak jól a dolgok Ukrajnában Oroszország számára, az előzetes feltételezések még érvényesek: a világ megosztott.

Míg Kína, India, valamint az arab világ jelentős része nem fordult Moszkva ellen, az egységes Nyugat számos ponton sebezhető. „A háború kezdete óta tovább erősödött a populista hullám Európában, hiszen a magyarországi győzelem mellett Olaszországban és Svédországban is nyerni tudott a jobboldal, miközben a korábbi rendszer szereplése csalódást keltett” – írja a szerző.

Ukrajna két fő szövetségesének, az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának a kormánya egyre népszerűtlenebb a választók körében, azaz hét hónappal az invázió kezdete után a világ sok tekintetben úgy néz ki, ahogy azt Putyin remélte – véli a cikkíró.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. október 10. 13:45
Mégis mit kellene? Beállni USA cselédnek? Végetek libsik, ha így folytatjátok még vadászni is fognak rátok. Az USA védőernyő nem tart örökké.
Selamat
2022. október 10. 13:35
Miután maga a liberalizmus okozta ezt a válságot világszerte, az lenne a csoda ha nem épülne fel az őket ellenzők. A baj csak az, hogy nagyon lassan épül fel a tetves liberalizmus elleni tömeg. De épül, és ma már ez a lényeg.
Sincero
2022. október 10. 13:07
A válságok katalizátorai most a válságok szörnyűségeiről beszélnek, és azok az ellen védekezni akarókat teszik értük felelőssé. Tipikus liberális tetteskutatás. Maguknak köszönhetik végzetüket.
PiszkosFred
2022. október 10. 12:59
Tessék már egy rohadt történelemkönyvet elolvasni a XX. századról tisztelt liberálkommunista politikusok! Különös figyelemmel az 1910-1950 közötti részt. Kulcsszavak: Weimari köztásraság gazdasági világválság mussolini hitleri németország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!