Politico: Fellázadtak a franciák és az olaszok Brüsszelben a németek energiatervei miatt

2022. október 05. 15:18

A brüsszeli lap szerint Ursula von der Leyen hibája, hogy Olaf Scholz kancellár a németek érdekeit helyezi előtérbe.

2022. október 05. 15:18
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, hatalmas botrány tört ki Németország rezsicsökkentő terve miatt, még számon is kérték Németországon, hogy

A botrányról itt, a Berlin által a gazdaságba öntött milliárdokról pedig itt írtunk bővebben.

„A Bizottság elnökének hibája”

A fenti kritikákhoz kapcsolódik a Politico szerdai írása is.

akinek fontos francia és olasz biztosai most már a soraikból is kiszakadnak, hogy felháborodjanak Berlin viselkedése miatt” – adta hírül szerdai cikkében a portál.

A brüsszeli lap szerint ugyanis „az ipar és a fogyasztók – valamint a vasárnap tartandó alsó-szászországi regionális választásokon szavazók – nagy nyomásával szemben

A Politico azonban rámutat: aligha véletlen, hogy ez „a hatalmas pénzinjekció” már Paolo Gentiloni és Thierry Breton olasz és francia EU-biztosok tiltakozását is kiváltotta, és von der Leyen Bizottságát abba a kínos helyzetbe hozta, hogy el kell határolódnia két legmagasabb rangú tisztviselőjétől, akik egyben az EU második és harmadik legnagyobb gazdaságának képviselői.

A Politico teljes, angol nyelvű cikkét a téában ide kattintva olvashatja!

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.Lajos
2022. október 06. 09:42
Egy német vicc ami csak németül hangzik jól: Kanzler Scholz sucht die amerikanische Botschaft, kommt aber aus Versehen an die Tür einer Nervenheilanstalt und klingelt dort an: Der Türsteher kommt heraus und Scholz fragt ihn: " Bin ich hier richtig?" Der Portier zeigt sich mit dem Zeigefinger auf den eigenen Kopf und sagt: Mein Herr, wenn Sie hier richtig sind, dann sind Sie hier nicht richtig, aber wenn Sie hier nicht richtig sind, dann sind Sie hier richtig!"
1000bocs
2022. október 05. 19:31
Amerika ellenségének lenni veszélyes, de amerika barátjának lenni fatális - Kissinger. Németország most tanulja.
szodabár
2022. október 05. 18:05
Merkül ugyanezt csinálta, mikor eus pénzt adott a görögöknek, nehogy miattuk bebukjanak a német bankok.
zakar zoltán béla
2022. október 05. 17:58
rákosihitlerszálasisztál inT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!