Amerikai-orosz tárgyalást sürget Ukrajnáról Emmanuel Macron

2022. október 25. 12:47

A francia elnök Ferenc pápát kérte meg, hogy szervezzen le egy Putyin–Biden-találkozót.

2022. október 25. 12:47
null

Emmanuel Macron francia elnök Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hivatalba lépése alkalmából munkalátogatást tett Rómában, melynek keretében a katolikus egyház fejével, Ferenc pápával is találkozott – hivatalba lépése óta immár harmadszor.

Az elnök a Le Point hetilapnak ma elárulta, mit kért a pápától hétfőn: egy amerikai-orosz tárgyalás összehozását.

„Arra biztattam Ferenc pápát, hogy hívja fel Vlagyimir Putyint, Kirill moszkvai pátriárkát, és Joe Bident is“ – mondta az elnök. „Szükség van arra, hogy

– tette hozzá Macron.

A francia államfő úgy látja, „Joe Bident valódi bizalmi kapcsolat fűzi a pápához”, így „a pápa befolyással lehet rá az amerikai szerepvállalás érdekében Haiti és Ukrajna tekintetében”.

Macron véleménye egybeesik Orbán Viktor magyar miniszterelnökével, aki a dallasi CPAC-en tartott nyitóelőadásában, majd a Cicero és a Berliner Zeitung által szervezett berlini sajtóbeszélgetésén is világossá tette, hogy amerikai-orosz tárgyalások nélkül nem lesz béke Ukrajnában.

 

(Nyitókép: MTI/EPA)

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 27. 02:31
"Macron véleménye egybeesik Orbán Viktor magyar miniszterelnökével, aki a dallasi CPAC-en tartott nyitóelőadásában, majd a Cicero és a Berliner Zeitung által szervezett berlini sajtóbeszélgetésén is világossá tette, hogy amerikai-orosz tárgyalások nélkül nem lesz béke Ukrajnában." Ehhez a véleményhez annyi ész kell ám, hogy csak ők jönnek rá, nem ám százból 95-en! Tőlünk olvasták ezt a véleményt a Mandineren, attól ennyire okosak.
mokány
2022. október 25. 16:56
Ferenc pápa szerint , a társadalmi haladást a Szenlélek irányítja . Isten is liberális ?
Kivűlálló
2022. október 25. 16:38
Biden-el nem szabad tárgyalni és ezt az oroszok is tudják! Ezért is nem erőltetik a témát!
mango5
2022. október 25. 15:40
Azert erdekes vegul mindig az lesz amit orban mond... Orban ha nem egy ekkora orszagba szuletik nagy ember lehetne, mondjuk lehet akkor meg nem engedika tiz kozelebe sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!