EU-biztos: Ukrajna a háború miatt egyelőre nem léphet be a NATO-ba

2022. október 06. 17:14

Thierry Breton szerint az ukrán követelés „jelképes”.

2022. október 06. 17:14
null

Amíg a területén háború folyik, Ukrajna nem léphet be a NATO-ba – jelentette ki csütörtökön az Európai Unió belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton.

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök NATO-tagságért folyamodott, de, mint közismert, annak, hogy egy ország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez csatlakozhasson, előfeltétele, hogy a területén ne folyjanak hadműveletek. Ukrajnában háború dúl, így világos, hogy e pillanatban lehetetlen a belépése a NATO-ba” – mondta a francia BMF televíziónak Párizsban nyilatkozva Breton.

A hirado.hu-n azt írják: az ukrán elnök szeptemberben közölte, hogy Kijev gyorsított eljárásban kéri felvételét a katonai szövetségbe. Volodimir Zelenszkij ezt röviddel azután jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és az érintett régiók vezetői aláírták azt a szerződést, amely szerint az oroszok által elfoglalt négy ukrajnai térséget Oroszországhoz csatoltak. A moszkvai döntést népszavazás előzte meg, amelynek legitimitását eddig kizárólag Észak-Korea ismerte el.

Nyitóképen: Thierry Breton. Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. október 07. 00:53
Ukrajna már csak jelképesen létezik. Ünnepelnek, mintha csatákat nyernének, miközben az oroszok mindenhonnan kivonulnak, ahol fenntarthatatlan lenne az élet télen - vesződjenek vele az ukránok. A falvakban még csak-csak ellesznek valahogyan az emberek de a városokban teljesen elpusztult a kritikus infrastruktúra.
Chardonnay99
2022. október 06. 21:34
Ritka józan hang, legalább már ott tartunk, hogy NATO-t nem kell közvetlenül háborúba küldeni Oroszország ellen. Persze lehet, hogy a biztosról kiderül, náci, pedofil, állatkínzó, gendertagadó, húsevő, aki 12 éves korában megerőszakolt egy 38 éves nőt.
Tikkadt Szöcske
2022. október 06. 21:25
Ukrajnát nem vehetik fel a NATO - ba, mert háborúban áll Oroszországgal, aki azért támadta meg Ukrajnát, mert az NATO- tag akart lenni. Ebből pedig az következik, hogy Oroszország nem is tehetett mást, ha ezt meg akarta akadályozni. Nincs itt kérem semmi látnivaló.
zakar zoltán béla
2022. október 06. 20:45
Csak a NATO hozzájuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!