Von der Leyen: Putyin el fog bukni, Európa lesz a nyertese a kialakult helyzetnek

2022. szeptember 05. 21:02

A Bizottság elnöke elmondta: az EU korlátozni szeretné a csővezetékeken Európába szállított orosz gáz árát.

2022. szeptember 05. 21:02
null

A dráguló energiaárak leküzdését célzó, hamarosan bemutatni tervezett európai bizottsági javaslatok célja a csővezetékeken Európába szállított orosz gáz árának korlátozása – közölte Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke hétfőn.

Von der Leyen Twitter-üzenetében közölte: az Európai Bizottság tervezett javaslatainak célja továbbá a villamosenergia-kereslet visszaszorítása, valamint az energiacégektől származó adóbevételek felhasználása a kiszolgáltatott fogyasztók és vállalkozások támogatására. A brüsszeli testület emellett támogatni akarja azokat a villamosenergia-termelőket, amelyek likviditási nehézségekkel küszködnek – húzta alá. Kijelentette továbbá, 

Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyverként használja az energiát a kínálat csökkentése és az energiapiacok manipulálása révén.

Putyin „el fog bukni, Európa lesz a nyertese” a kialakult helyzetnek – tette hozzá üzenetében az Európai Bizottság elnöke.    

Ursula von der Leyen várhatóan szeptember 14-én Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén elmondani tervezett évértékelő beszéde keretében mutatja be a kialakult európai energiahelyzet megoldását célzó uniós bizottsági javaslatot.

(MTI)

Nyitófotó: AFP

Összesen 316 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaconda
2022. szeptember 07. 19:02
"Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyverként használja az energiát" "2022 júniusában a Tanács elfogadta a szankciók hatodik csomagját, amellyel többek között megtiltja, hogy az EU Oroszországból nyersolajat és bizonyos kőolajtermékeket vásároljon, importáljon vagy vegyen át." Ha jól értem, akkor az Európai Tanács használja fegyverként az energiát. Csak fordítva fogták a puskát, és fejbe lőtték magukat. De van megoldás! Nem tudom, eláruljam-e ingyen? Na mindegy, elmondom. Fel kell oldani a szankciókat, bocsánatot kell kérni Putyintól, és másnap magától megjavul az Északi Áramlat 1 összes turbinája. Ezzel mindenkinek megoldódna az összes problémája. Ha Zelenszkijt letartóztatják, és elítélik hazaárulásért, akkor még Ukrajna is jól jár.
machet
2022. szeptember 06. 19:52
Mit is mondana,megvett.
Palmoilfree
2022. szeptember 06. 18:08
Európa lesz a nyertese. Minek? Háborúban állunk mi is? Miről beszél Ursula néni?
Nemtudommegállni
2022. szeptember 06. 12:43
Én Hülyepicsa helyi lakos, bemegyek a helyi ződ bótba. Mondom ám, ötven forintba állapítottam meg a kenyér árát, ide nekem egy kilót, de izibe! Hát nem kibasztak a bótbó, mint ominózus macsekot!! Ja, jut eszembe! Nem is én vagyok a hülyepicsa. Ez a Hülyepicsa tényleg hülye, vagy minket, európai embereket néz ennyire hülyének?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!