Orosz kémkedéssel vádolják Amerika első transzgender katonatisztjét

2022. szeptember 30. 16:44

Jamie Lee Henry azonban hazafiasnak tartja, amit tett, mivel elítéli az Egyesült Államok beavatkozását más országok ügyeibe.

2022. szeptember 30. 16:44
null

A NewYork Post értesülése szerint vádat emeltek a 39 éves Jamie Lee Henry őrnagy és a 36 éves Dr. Anna Gabrielian ellen.

Azzal vádolják őket, hogy megpróbáltak Moszkvának átadni amerikai katonai betegek orvosi adatait tartalmazó dokumentumokat.

Akkor buktak le, amikor a szigorúan védett egészségügyi adatokat egy beépített FBI-ügynöknek adták át, akiről azt hitték, hogy az orosz nagykövetségnek dolgozik – olvasható a vádiratban.

Az ügy azért is érdekes, mert az egyik szereplő, Henry 2015-ben azzal lett országosan ismert, hogy ő volt első nyíltan aktív szolgálatot teljesítő tiszt, aki transznemű nőnek vallotta magát. ( Egyébként a vádirat végig férfiként említi őt.)

A vádirat szerint egyébként

a februári háború kitörése után vették fel a kapcsolatot az orosz nagykövetséggel, hogy felajánlják a segítségüket, de a már ismert módon lebuktak. 

A fedett FBI-ügynöknek állítólag azt mondták, nem tekintik magukat árulónak, hanem hazafias tettet hajtanak végre, mert elítélik az Egyesült Államok beavatkozását más országok ügyeibe.

Amerika az ukránokat használja fel az Oroszországgal szembeni gyűlöletének közvetítőjeként” – mondta állítólag Henry az ügynöknek.

A nyitóképen Jamie Lee Henry. Forrás: You Tube

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pilum
2022. október 01. 21:10
Okádék módon néz ki.
meticulos
2022. október 01. 14:03
Amikor kamasz koromban a fiúk farsangra így öltöztek, meg kisminkelték magukat, akkor jókat röhögtünk rajta - de hogy ezt valaki komolyan is gondolja?! És ráadásul a hadseregben??!!
Reszelő Aladár
2022. október 01. 08:45
Ne feledjük, hogy valakinek a transzsága a legmagasabb szintű identitása. Ez megelőzi azt, hogy milyen állam polgára, mi a feladata, kiben/miben hisz, vagy kinek szurkol. Vagyis őt innentől transzságában fogják támadni. Eleve a vádirat miatt többet érdemelne az, aki összeállította. Várjuk a folytatást.
pipa89
2022. október 01. 06:10
Azt hiszem ez a sztori az, amelyikkel leírható korunk progresszív liberális abszurditásának realitása. A realitás, ami nem más: AZ ÉPÜLŐ NEGYEDIK GLOBÁLIS FINÁNCBIRODALOM A világ pedig éppoly impotensként csúszik bele a következő világháborúba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!