A jobboldal nyert Svédországban, az eddigi szocdem miniszterelnök bejelentette lemondását

2022. szeptember 14. 20:09

Magdalena Andersson szerint a választás eredménye elég világos ahhoz, hogy levonja a megfelelő következtetéseket.

2022. szeptember 14. 20:09
null

Bejelentette lemondását szerda este Magdalena Andersson, Svédország szociáldemokrata miniszterelnöke, miután az előző heti választásokon a jobboldali pártszövetség szerezte meg a parlamenti többséget.

A választás előzetes eredménye elég világos ahhoz, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket,

az a legfontosabb, hogy mielőbb felálljon Svédország új kormánya, ezért a holnapi nap folyamán kérni fogom a házelnököt, hogy mentsen fel tisztségemből – mondta szerda esti sajtótájékoztatóján a svéd kormányfő.

Volt amikor a baloldal vezetett

A választások eredménye közel sem volt egyértelmű. Az első eredmények alapján például a baloldal vezetett, de csak egy mandátummal. Végül, a jobboldal nyert, a szavazatok közel 100 százalékos feldolgozottságánál már három mandátummal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Danaida
2022. szeptember 17. 23:49
Végre elegük lett a szerencsétlen svédeknek! Mi lehet ott a NoGo zónákban!
Agnieszka
2022. szeptember 15. 15:36
Nem tudom, hogyan lehet 15-20% kisebbséget asszimilálni, ha nem akar. A kitoloncolás ebben a tömegben reménytelen. Talán mégis jobb, ha egy családban van 3-4 gyerek., jó sok pénzbe, munkába kerül, de nem lesz hely a teljesen idegen "kultúrájú", pláne illegális bevándorlóknak.
bonbon
2022. szeptember 15. 12:33
A svédek helyében, biztos meglincselném. Nézze meg hova juttatta az országot röpke 4 év alatt. Most meg eltűnik mint szar a fűben!!! Mint az angoloknál Johnson, a németeknél Merkel...
masikhozzaszolo
2022. szeptember 15. 10:04
Európa hajója nem fordul, hanem süllyed. Az egész EP, ET Kund. Búvár Kund.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!