The Guardian: Valószínűleg megrendelésre hajtották végre a Dugin lánya elleni merényletet

2022. augusztus 21. 17:07

Ukrajna továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz.

2022. augusztus 21. 17:07
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Alekszandr Dugin filozófus egy bombamerényletben elveszítette a lányát. Dugin terepjárója Moszkva közelében robbant fel, miután Darija Dugina beindította.

A The Guardian vasárnap délután új információkat közölt az esettel kapcsolatban. A hírportál az orosz nyomozóbizottság vezetőjét idézve arról számolt be, hogy

  • a robbanószerkezetet az autó alján, a vezetőoldalon helyezték el,
  • a volán mögött ülő Dugina a helyszínen életét vesztette,
  • az eddigi információk pedig azt mutatják, hogy a bűncselekményt megtervezték, illetve megrendelésre hajtották végre.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a történtekkel kapcsolatban kijelentette, hogy

ha a nyomok Ukrajnába vezetnek, akkor a merénylet az ukrán állam által támogatott terrorizmusnak minősül.

Ukrajna tagadja, hogy érintett lenne az ügyben – írta a The Guardian.

Kapcsolódó tartalom

Meghalt Putyin szövetségesének lánya egy moszkvai bombatámadásban
Az orosz állami média szerint a támadás célpontja Alekszandr Dugin filozófus lett volna. Bővebben...

Nyitóképen helyszínelők a merénylet helyszínén. Fotó: HANDOUT / INVESTIGATIVE COMMITTEE OF RUSSIA / AFP

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2022. augusztus 22. 00:41
Én arra tippelnék hogy amerikai ügynökök voltak a merénylők, ahogy ők állhatnak a krími orosz területek elleni katonai támadások mögött is, vsz a korszerű amerikai rakétafegyvereket is amerikai személyzet kezeli, az ukránok túl hülyék ezekhez a dolgokhoz.
..--..
2022. augusztus 22. 00:28
-zsoltkom- "Ukrajna továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz." "Orosz partizánok követték el azt a merényletet, amelyben meghalt Darja Dugina, Alekszandr Dugin filozófusnak, Vlagyimir Putyin ideológusának a lánya – állítja Ilja Ponomarev, volt orosz parlamenti képviselő, akit Kreml-ellenességért távolítottak el a Dumából. A jelenleg az ukrán fővárosban, Kijevben élő Ponomarev szerint a robbantásos merényletet a Nemzeti Köztársasági Hadsereg nevű földalatti szervezet követte el, amely állítólag azon dolgozik, hogy megdöntse Vlagyimir Putyin hatalmát." https://bit.ly/3CmzHxF
nuknuk
2022. augusztus 21. 21:44
A családtagokat még a maffia se támadja. Mocskos, undorító ukránok.
Békés
2022. augusztus 21. 21:16
Az olenivkai börtönt, ahol ukrán hadifoglyokat őriztek - elsősorban a Moszkva által "nácinak" tartott Azov ezred volt katonáit - pénteken rakétacsapás érte. Az épület gyakorlatilag teljesen megsemmisült a tűzben, a helyszínen egy amerikai HIMARS-rakétavető lövedékének darabjait találták meg. Az orosz védelmi minisztérium a támadást nyílt ukrán provokációnak minősítette, amelynek célja az ukrán katonák megfélemlítése és a megadásuk megakadályozása. Gyenyisz Pusilin, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője azzal hozta összefüggésbe a támadást, hogy a foglyok elkezdtek az ukrán vezetésre terhelő vallomást tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!