Közel lehet az ukrán államcsőd, törlesztési haladékot kért az ukrán gázipari vállalat

2022. július 15. 21:49

Az ukrán állam a héten utasította a Naftogazt, hogy fizetési haladékot kérjen 1,4 milliárd dollárnyi adósság törlesztésére.

2022. július 15. 21:49
null

Egyre erősebb kétségek övezik a háború által sújtott Ukrajna adósságtörlesztési képességét, főleg miután az állami tulajdonú Naftogaz törlesztési haladékot kért – írja a Portfolio. A Bloombergnek nyilatkozó szakember szerint így az is kérdéses, hogy Ukrajna ki tudja-e fizetni szeptember elején esedékes 912 millió dollárnyi törlesztését.

Mint a portál írja: ukrán illetékesek már hivatalosan is jelezték, hogy adósság-átstrukturálás lehetőségét vizsgálják, miután jelentősen megnehezedett az ország finanszírozása; ezzel kapcsolatban a nyár végére készítenek egy tervet.

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. július 16. 22:53
Ukrajna - ilyenkor - kitől kér törlesztési haladékot? Az oroszoktól?
Dezsőke
2022. július 16. 20:27
békét
Namond
2022. július 16. 14:44
Tőlünk nem a Naftogas veszi át a földgázt és kőolajat? Vajon kifizetik rendben? A villanyáramot is úgy fizetik, mint az orosz gázt és olajat? "Küszöbön az ukrán államcsőd? A Naftogaz már törlesztési haladékot kért - Portfolio 2022. július 15. 18:57" "Az ukrán állam a héten utasította a Naftogazt, hogy kérjen fizetési haladékot 1,4 milliárd dollárnyi adósságtörlesztésére. A Bloombergnek nyilatkozó szakember szerint így az is kérdéses, hogy Ukrajna ki tudja-e fizetni szeptember elején esedékes 912 millió dollárnyi törlesztését." https://www.portfolio.hu/gazda.. Ki volt az a zseni, aki a reverz gázszállítás fizikailag lehetetlenné válása után, e helyett a piacon szereztetett be napi 1 millió m3 gázt az ukránoknak? Miért nem vettek az ukránok maguknak és fizettek rendszerhasználati díjat nekünk? A nekik szállított - KI NEM FIZETETT - villanyáram miatt emelkedik nálunk az áram ára? Ki volt az a barom aki (vagy akinek a nemzetmegvezető jó nyugati médiája miatt nem engedték) a háború miatt nem kért az export árui kifizetésének biztosításához arany letétet? Ami normális gyakorlat?
ja6ni
2022. július 16. 12:34
Nincs elég bajunk, még az ukránok se fizetik ki a tőlünk kapott gázt. Krucifixi, te visszaküldted az osztogatás rád eső részét? Vagy benyelted?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!