Az oroszok állítják: elfogalták a liszicsanszki olajfinomítót

2022. július 01. 14:20

A terület ukrán kormányzója reggel csak azt ismerte el, hogy elesett az olajfinomító egy része.

2022. július 01. 14:20
null

Oroszország azt állítja, hogy elfoglalta a liszicsanszki olajfinomítót – jelentette több hírügynökség, köztük a BBC és az orosz RIA Novosztyi.

Ukrán részről egyelőre nem erősítették meg az állítást, de ha igaz lenne, az nagy érvágást jelentene számukra, mivel a város az utolsó nagyobb település, amely az ellenőrzésük alatt áll a keleti területeken.

Szerhij Hajdaj, Luhanszk kormányzója szerint a finomító mintegy 17 kilométerre délnyugatra van a várostól. Korábban ma reggel a kormányzó azt mondta, hogy az orosz erők elfoglalták a finomító egy részét – írja az Al Jazeera.

A kormányzó szeritnt az oroszok továbbra is megpróbálják bekeríteni az ukrán hadsereget Liszicsanszkban, ezért délről és nyugatról is támadják a várost, de hozzátette, hogy mindez hiábavaló. Az orosz erőknek egyelőre nem sikerült elfoglalniuk azt az autópályát sem, amelyik Liszicsanszkot a szomszédos Bahmuthoz köti.

„Liszicsanszk lakói csaknem 24 órát töltenek pincékben és házakban. A várost nagyon sűrűn lövik” – szögezte le Hajdaj.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán vészhelyzeti minisztérium

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2022. július 01. 16:36
Csapnivaló firkász munka! Az információ annyi hogy az oroszok állítanak vmit, az ukránok meg erre aszongyák, hogy dehogyis. Köszönöm a színvonalas újságírást! De a legjobb az ukrán kormányzó, amikor "az oroszok továbbra is megpróbálják bekeríteni az ukrán hadsereget Liszicsanszkban, ezért délről és nyugatról is támadják a várost, de hozzátette, hogy mindez hiábavaló." : D Hát peeeeeeeeeerszeeee:D Ugyanúgy nincs semmi esélye az oroszoknak, mint az összes többi helyen, ahol eddig győztek. Vagy ezt úgy mondogatják, hogy" oké ez most nem jött be, lehet, hogy majd legközelebb" Logika: "2 lehetőség: vagy a oroszok győznek, vagy mink. Az 50-50. Ha eleget teszek arra hogy mi győztünk, előbb vagy utóbb csak bejön egyszer!" :) (valaki kommentelő írta itt, hogy mint amikor szerintem mennyi esélyem van nekem összejönni mondjuk egy trendi sztárral. Hát fele - felé, mer én akarom, ő meg nem :))
remi
2022. július 01. 16:29
Már a sky news-on is olyan helyszíni riportok jelennek meg amik valahogy nem illeszkednek a "hivatalos" kánonba, Liszicsanszkban pl. sokan igenis várják az orosz csapatokat: https://mobile.twitter.com/MsmUnmasked/status/1542837963373019136
Akitlosz
2022. július 01. 16:03
"A kormányzó szeritnt az oroszok továbbra is megpróbálják bekeríteni az ukrán hadsereget Liszicsanszkban, ezért délről és nyugatról is támadják a várost, de hozzátette, hogy mindez hiábavaló." Az. Hiábavaló. Ez a kormányzó a hiábavaló, Luhanszk már nem tartozik Ukrajnához.
remi
2022. július 01. 15:56
Biztos nagyon jól állhatnnak a puccsránok a fronton, azért sorozzák most már tömegével a nőket is: https://twitter.com/spriteer_774400/status/1542868093474639874/photo/1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!