Kölcsönös biztonsági szerződést írt alá Svédországgal a brit kormányfő

2022. május 11. 15:18

Boris Johnson úgy fogalmazott: ha Svédországot támadás érné és Londonhoz fordulna segítségért, „mondani sem kell, hogy Nagy-Britannia segítséget nyújtana”.

2022. május 11. 15:18
null

Kölcsönös biztonsági biztosítékokról írt alá egyezményt szerdán Magdalena Andersson svéd és Boris Johnson brit miniszterelnök. A hivatalos svédországi látogatáson tartózkodó Johnson a Downing Street ismertetése szerint kijelentette: a megállapodás lehetővé teszi

a hírszerzési értesülések szélesebb körű megosztását, kiterjedtebb közös hadgyakorlatok megtartását és a közös technológiai fejlesztési programok bővítését.    

Az aláírás utáni sajtóértekezleten – arra a kérdésre, hogy Svédország milyen jellegű brit segítségre számíthatna szükség esetén – Johnson úgy fogalmazott: ha Svédországot támadás érné és Londonhoz fordulna segítségért, „mondani sem kell”, hogy Nagy-Britannia segítséget nyújtana, de ennek jellege attól függne, hogy a svéd kormány pontosan milyen támogatást igényel.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az igazi Trebisch
2022. május 11. 19:04
Milyen segítséget kapnak? Hát pl. szines festékpatronos lövedékeket( a la Kelly hősei), meg az angol tudósok által összeállított tiltakozó táblákat. Pf.
llnnhegyi
2022. május 11. 16:42
Boris Johnson! A háború szagát érzed? Addig uszítasz!?? Még nem váltottak le?
pipa89
2022. május 11. 16:38
Értem, Boris. Szóval itt lesz a színlelt támadás Svédország ellenében! Ki öltözik be orosz ruhákba? Gondolom ezt megteszik az ukrán zsoldosok nektek. Azért figyelúnk, mert itt tegnap óta nagyon sűrűsödnek a dolgok!
Bell & Sebastian
2022. május 11. 16:29
Magyarán, ezek is a medve barlangja körül akarnak ólálkodni, nehogymá' minden kidobott csontot a Biden família hurcoljon haza az óvóhelyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!