Svéd miniszterelnök: kudarcba fulladt a migránsok integrációja, elszabadult a bűnözés

2022. április 29. 09:07

A baloldali politikus szerint párhuzamos társadalmak épültek ki Svédországban.

2022. április 29. 09:07
null

Svédország nem volt képes integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat, ami párhuzamos társadalmak kiépüléséhez és csoportos erőszakhoz vezetett – jelentette ki Magdalena Andersson.  A svéd miniszterelnök ezért egy sor olyan intézkedést kíván megvalósítani, amivel a kormány hatékonyabban fel tudna lépni a szervezett bűnözéssel szemben.

A svéd társadalmat sokkolta az az erőszakhullám, ami április közepén zavargásokba torkollott, a kivezényelt rendőrök közül több mint 100-an sebesültek meg.

Az erőszak azután tört ki, hogy egy iszlámellenes svéd-dán politikus egy tüntetésen felgyújtotta a Koránt,

és országszerte tüntetéseket hirdetett, hogy hasonlóan járhasson el több, bevándorlók által uralt lakónegyedben is. 

Andersson a svéd politikában szokatlanul őszinte kritikával illette a kialakult helyzetet, mondván, Svédországban a szélsőséges iszlamizmus és a szélsőjobboldal túl nagy teret kapott. 

A szegregáció folyamata szabadjára lett engedve Svédországban, így párhuzamos társadalmak épültek ki. Ugyanabban az országban élünk, de teljesen más valóságban

– jelentette ki a svéd miniszterelnök. 

A skandináv államban a Svédországon kívül születettek száma az elmúlt két évtizedben megduplázódott, a migránsok száma elérte a 2 millió főt, vagyis a lakosság ötöde bevándorló hátterű. Andersson pártja, a szociáldemokraták az elmúlt négy évtizedben 28 évet voltak hatalmon, beleértve az elmúlt nyolc évet is. 

A svéd kormány most a szociális szféra és a rendőrség együttműködését szeretné fokozni, hogy visszaszorítsák a fiatalkori bűnözést. Olyan eszközöket is javasolt, amelyek biztosítják, hogy a fiatalkorúak a szülők beleegyezése nélkül semmilyen esetben se tudjanak távol maradni az iskolától. 

A bevándorlással egyidőben nem volt elégséges az integráció.

A társadalom nem elég erős, a rendőrség és a szociális szféra forrásai nem elegendőek

– tette hozzá a politikus. 

Svédország, ahol még idén parlamenti választásokat tartanak, szigorított bevándorlási politikáján miután a 2015-ös migrációs válság idején lakosságarányosan több bevándorlók fogadtak be, mint bármely más uniós ország. Mostanra más nyugat-európai uniós tagállamhoz képest szigorúbb bevándorláspolitikát folytatnak a svédek.  

Utóbbit az is bizonyítja, hogy az Amnesty International többször is bírálta az ország vezetése által hozott szigorításokat. Az NGO szerint az új migrációs politika tovább fékezi az integrációt és negatívan érinti a migránsok emberi jogait.

Korán-égetésre durva zavargások: mi folyik Svédországban?
Egy dán provokátor-politikus Koránt éget svéd földön, mire zavargásokba kezdenek a helyi muszlimok és bűnbandák. Egy hete harcolnak egymással Svédország ellenségei a korábban békés északi vidéken. Bővebben...

Egy dán provokátor-politikus Koránt éget svéd földön, mire zavargásokba kezdenek a helyi muszlimok és bűnbandák. Egy hete harcolnak egymással Svédország ellenségei a korábban békés északi vidéken.

Borítókép: JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2022. szeptember 21. 16:57
Jaja ... mindíg mi vagyunk a mucsai bunkók... Aztán most 7 év múlva kiderült számukra is, hogy igazunk volt... Basszus kell még hét év, hogy az ukrán helyzet kapcsán is rájöjjenek... (és nem csak a svédek), hogy megint nekünk van igazunk... Ha csak egy kicsivel kevésbé lennének nagyképú idióták, akkor évekkel lehetne lerövidíteni a folyamatot... Amúgy ezt úgy fogalmazta meg valamelyik sajtótermék, hogy "Orbánnak nem igaza van, hanem igaza lesz..." Ha kevésbé lennének ostobák és felismernék, hogy mi az igaz sokat problémát megelőzhetne mindenki.. utóirat: Macron kezd már rájönni... Ő pár hónap után, kicsit franciásítva átforgatva, de átveszi Orbán dolgait...
Mich
2022. augusztus 17. 17:26
A közelgő választások miatt ébredtek fel a szociáldemokraták és a liberálisok (akik női vezére most azt követeli, hogy a rendőrök, ne fussanak el, hanem lőjenek ezekre a muszlimokra...)!
ato boldizsár
2022. augusztus 17. 17:26
A svédek is és Angela is (meg még sokan mások is) világosan megmondták már évekkel ezelőtt, hogy nincs visszaút, Svédország, Németország (és tegyük hozzá: Európa..) soha nem lesz már olyan, mint rég volt. Ez tehát a céljuk azoknak, akik ezeket beszéltetik.
választópolgár
2022. augusztus 17. 17:25
A 10 milliós Svédországban 2 millió, zömmel arab és afrikai migráns. Már most számarányuknál nagyobb és kezelhetetlen problémákat okoznak. Mi lesz később? 30 év szociáldemokrata kormányzás nem volt elég nekik? Apropó, ezek a svéd állampolgárságot kapott migránsok kire is szavaznak, kit is tartanak hatalomban? Most még a svéd baloldalra, a kritikus tömeg elérése után a saját iszlám pártjukra. Onnantól soha, ismétlem SOHA nem fog tudni svéd nemzeti érdekeket képviselő patrióta párt hatalomra jutni. Ez nem ideológia. Matematika. A számok meg makacs dolgok. Lehet majd futni a svédeknek...De hova is menekülnek az általuk szétcseszett országukból? NEM HOZZÁNK! EGY DB MENTÁLISAN ELKÉNYELMESEDETT ÉLETKÉPTELEN, SUICID, DEGENERÁLT VILÁGKÉPPEL RENDELKEZŐ SVÉDET SEM FOGADUNK BE! ÁLLAMPOLGÁRSÁGRÓL, SZAVAZATI JOGRÓL NE IS ÁLMODJANAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!