A New York Times szerint megdöbbenő fordulat tőlünk a menekültek fogadtatása

2022. március 18. 08:52

Szerintük nem fér össze az, hogy határkerítést építettünk és megnyitottuk a határunkat az ukránok előtt.

2022. március 18. 08:52
null

A menekültek meleg fogadtatása megdöbbentő fordulat a korábban nyíltan ellenséges álláspontot képviselő országoktól – írta meg a New York Times egy véleménycikkben.

Kifejtették, hogy Magyarország „keményvonalas” miniszterelnöke korábban határvédelmi kerítést építtetett a magyar-szerb határon a menekültek kint tartásáért, de

most a háború miatt mégis megnyitotta az ország határait az ukránok előtt.

Hozzátették, hogy a Lengyelországot vezető Jog és Igazságosság pártja a 2015-ös s európai migránsválság csúcsán ragadta magához a hatalmat „Lengyelország a lengyeleké” kampánya után, szintén sok ukrán menekültet befogadott.

A cikkben olvasható, hogy az ukrajnai háború elől menekülők meleg fogadtatása megdöbbentő fordulat a két országtól.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kambodzsa
2022. március 19. 06:56
Ezen is csak egy balfék döbben meg. Szerbia biztonságos ország, az onnan érkező nem hivatkozhat arra, hogy ott őt (vallási, politikai, faji, stb stb hovatartozása miatt) üldözik! Ergo a határt nem az üldöztetéstől való félelmében lépi át, így nem is lehet menekült. Ő egyszerűen a magyar-szerb határt már "csak" a jobb élet reménye miatt lépi át. Ráadásul illegálisan a zöldhatáron, az ellenőrzést megkerülve szeretné. Ukrajna meg most nem biztonsagos ország. Az onnan érkezőknek mi vagyunk az első biztonságos ország! Az első biztonságos orszagként pedig kotelességünk fogadni őket. Ez ilyen egyszerű. A kanadai-USA határt sem lehet okmanyok nélkül afgánoknak átlépni és arra hivatkozni, hogy "ők menekülnek". Mert ugye felmerülne a kérdés, hogy honnan menekülsz? Kanadából? Na és ugyan miért?
Egyelőre
2022. március 18. 20:41
Ezek, ha az oroszokat is olyan jól ismerik, mint a magyar határkerítésügyet, akkor egész Ukrajna az Orosz birodalom része lesz napokon belül.
jóvanna
2022. március 18. 19:08
Most jön az, hogy mer' mocskos rasszisták vagyunk.
kukasmacska
2022. március 18. 18:58
Megnéztem, Szíria és Magyarország területe között a legrövidebb távolság kb. 1060 mérföld (ez csak az amerikaiak kedvéért) vagyis nagyjából 1700 km. Mármint légvonalban, szárazföldön nyilván több. És akkor minimum három másik országon át kell haladnia a menekülőnek. A kedves szerzőnek - úgy általában minden felületen, ahol ez a szar megjelent - be kellene linkelni egy térképet és elmagyarázni a szituációt. De ahogy már sokan leírták, az illető valószínűleg nem ostoba, hanem szándékosan hazudik és összemos dolgokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!