Lengyelország nem küld Patriot-rendszereket Ukrajnának

2024. április 23. 08:45

Tusk helyette azt ígérte, „más formában” nyújtanak segítséget.

2024. április 23. 08:45

 Nyitókép: Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A The Kyiv Independent megírta:  Lengyelország nem tud Patriot légvédelmi rendszereket adni Ukrajnának, de más formában segítséget nyújt – mondta Donald Tusk miniszterelnök. Hangsúlyozzák: 

Ukrajna a légvédelmi rendszerek elemi hiányával küzd a fokozódó orosz támadások közepette

 és az amerikai Patriot-rendszerek „rendkívül hatékonyak az orosz ballisztikus és cirkálórakéták elfogásában.”

Emlékeztetnek: Lengyelország egy Patriot-rendszert telepített egy délkelet-lengyelországi repülőtérre.

„A rendszer Ukrajnába küldése nem jöhet szóba, mivel azt az amerikai hadsereg telepítette a repülőtér védelmére. Nekünk nincs ilyen tartalékunk”

– mondta Tusk.

Hozzátette: Lengyelország más típusú fegyvereket biztosít, ám ezeket nem részletezte.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. április 23. 11:42
A Patriot rendszerek minden újabb generációval egy nagyságrendet drágulnak, és most tartunk a negyediknél. Kellene tudni, a lengyeleknek melyiket ígérte az USA? Hogy a nincsből, ami ráadásul nagyon drága, nem adnak, annak elsősorban az az oka, hogy nem áll módjukban.
auditorium
2024. április 23. 11:35
Duda befogadnà a Nato atomfegyvereit, Tusk fékez, mert arra orosz atomfegyver lenne a válasz és elsőként Lengyelország területét célozná meg Puty. - A Patriot szállitást sem akarja, mert az USA és Németo. is óvatos ennek szállitásától, mert könnyen védekezés helyett támadó fegyver lehet, ha nem szakértelemmel kezelik ukr.katonák és eltévesztik a célt vagy a távolságot. Furcsa helyzet alakult ki Európában: a balos pártok és Magyarország, Kina, India,egyes dél-amerikai országok, a Vatikán és az ENSZ BÉKEtárgyalásokat sürget, mert békét akar. A globalizált liberális demokratikusok az USA-val az EU-vezetéssel, Ukrajnával, Netanyahu kormánnyal a harc folytatását tűzték ki célul a végső győzelemig, ill. az utolsó terrorista likvidálásáig. Ez azonban válhat évtizedekig tartó harccá és rombolássá, lásd Vietnam, Afganisztán stb. Európát pedig közben elözönli a Harmadik világ és a menekülő terroristák.
Zolotarjov
2024. április 23. 10:48
Na ugye..
patópál
2024. április 23. 10:39
Mondjuk ezt Washingtonban döntötték el, és lehet, hogy holnap másképp döntenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!