Kormányhatározat tiltja, hogy Magyarországról bárki fegyvereket szállítson Ukrajnába

2022. március 08. 16:37

„Ez a döntés Magyarország és a kárpátaljai magyarság alapvető biztonsági érdekét szolgálja” – fogalmazott Orbán Balázs.

2022. március 08. 16:37
null

Mint arról a hétfői nap folyamán beszámoltunk, új rendeletet hozott a kormány, amely többek között megengedi, hogy Magyarország területén más NATO-tagországokba szállítsanak az ukrán fegyveres erők számára szánt, „a halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseket és platformokat” viszont kizárja, hogy az említett eszközöket közvetlenül átvigyék a magyar-ukrán határon, akár szárazföldi, akár légi úton.

Ez a döntés [...] Magyarország és a kárpátaljai magyarság alapvető biztonsági érdekét szolgálja: a fegyverszállítmányok egy fegyveres konfliktusban kiemelt háborús célpontnak számítanak”

fogalmazott közösségi oldalán Orbán Balázs. 

Az államtitkár bejegyzésében emlékeztetett: a NATO-szövetséges országok állam- és kormányfői, majd külügyminiszterei közösen is döntöttek, és egyértelművé tették: nem vesznek részt az ukrán-orosz háborúban, és a konfliktus békés rendezését akarják elérni.

Orbán Balázs leszögezte azt is: a kormányhatározat egyértelműen úgy rendelkezik, hogy a NATO-erők és a logisztika csak a Dunántúlon mozoghat és települhet. Az ország biztonságát a Magyar Honvédség biztosítja, így a keleti határ, valamint a légtér védelmét a magyar katonák látják el. Hozzátette, hogy humanitárius vagy egészségügyi szállítmányok továbbra is áthaladhatnak Magyarországon Ukrajna részére. 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. március 08. 18:27
hogy a kecske is jó lakjon! meg a káposzta is megmaradjon? majd át dobják!
zolka50.50
2022. március 08. 17:53
No, a hülye amcsik megtiltják az orosz energiaimportot. Hamarosan 200-250 dollár lesz az olaj hordónként ára, vagy még több.
Fekete Ló
2022. március 08. 17:38
VÉGRE!
Lombi
2022. március 08. 17:35
Innentől már nem mi döntjük el ki hova vonulgat. Azt meg majd az oroszok tudják mikor vesztik el a háborút. Az nekik fáj. Hogy gyarmat lettünk, az meg nekünk fog. Az orosz ellenes propaganda terjesztéséből nekünk semmi hasznunk. Bassza meg az egész politikai elit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!