A TikTok legjobban kereső sztárjának 2021-es jövedelme meghaladja a Starbucks vagy McDonald's vezéreinek bevételeit

2022. január 14. 08:29

Ötvennégy milliárd forintot keresett egy év alatt.

2022. január 14. 08:29
null

A TikTok videomegosztó portál legnagyobb sztárja majdnem kétmillió dollárral többet keresett tavaly, mint a világ egyik legnagyobb olajvállalatának vezetője egy évvel korábban – jelentette pénteken az Axios amerikai hírportál.

A lap a The Wall Street Journal című politikai gazdasági napilap összesítésére hivatkozva azt írja, hogy Darren Woods, az ExxonMobil elnök vezérigazgatója 2020-ban 15,6 millió dollárt vitt haza, míg Charli D'Amelio, a TikTok legjobban kereső alkotója tavaly 17,5 millió dollárt keresett. A hatalmas összeg szponzorálásból, saját divatáru márkájából és a Hulu streamingszolgáltató által készített egyik sorozatból származott.

Bevételével D'Amelio megelőzte a 14,7 millió dollárt kereső Kevin Johnson Starbucks-vezért,

a 13,1 millió dolláros gázsival rendelkező Ed Bastiant, a Delta Airlines első emberét és Chris Kempczinskit is, aki a McDonald's elnök-vezérigazgatója és 2020-ban 10,8 millió dollárt keresett.

Ki is ez a Charli D'Amelio?

Charli D'Amelio mindössze 17 éves, több mint 10 éven át versenyszerűen táncolt. Több mint 133 millió követője van a TikTokon, és 10 milliárd feletti kedvelésnél jár. Ő volt az első a portálon, akinek 50, majd 100 millió követője lett. 2019 óta aktív. Rövid videóit több millióan nézik, van amelyiknek a nézettsége majdnem az 50 milliót is eléri.

Charli D'Amelio húga, Dixie szintén aktív a TikTokon. Olyannyira, hogy ő a portál második legjobban kereső alkotója. Ketten együtt több mint 27 millió dollárt vihettek haza tavaly.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. január 14. 18:22
Az egyetlen megoldás egy pénz nélküli, teljesen más alapokon működő világ. Mert ez így szimpla őrület. Ennek semmi értelme. A pénz teljesen elmossa az objektív, racionális értékrendszert, a valós szükségeket, a valós fontossági sorrendet, a valós tényeket. Pénzre nem lehet építeni egy stabilan működő világot. Nyilván túl bonyolult ma a világ ahhoz, hogy csak úgy ki lehetne venni belőle a pénzt, de azért vannak belőle kifelé mutató jelek: http://konyvtartudomany.elte.hu/KONYVTAR/dolgozatok/2015a2/sharingeconomy.html
pragmatika
2022. január 14. 15:04
Én csak azokat nem értem, akik ezeket a sz.rokat nézik. Ki a f.szom kíváncsi arra, hogy valami noném f.szomtudja ki, (jó, most már híres, de teljesen érdemtelenül az) hogyan pakolja el a kozmetikai cuccait ? Ez valami kortünet ? Valami tömeges betegség ? B.meg, engem büntetni lehetne ezekkel a sz.rokkal. (Na, jó, ha nekem is kifizetnének évente 5 milliárdot azért hogy nézzem, akkor talán.)
pragmatika
2022. január 14. 14:49
B.meg, ilyen szarokkal lehet pénzt keresni ? Megvaaan !!! Akkor már értem miért nincs sok pénzem. :)
Reszelő Aladár
2022. január 14. 11:49
Akkor az ő vagyonuk hányszor nőt gyorsabban mint Mészáros Lőrincé? Jó tudom, ők megdolgoztak minden centért. 54 milliárd forint 2 főre 1 évre az annyi mint fejenként: 2,25 milliárd/fő/hónap 74 millió/fő/nap 3 millió/fő/óra 51ezer/fő/perc 850/fő/másodperc. Amúgy legjobb tudásom szerint a csúcssportolók csúcsa keres ekkora gázsit. Végül is ezek a lányok is biztosan tudnak valami olyat, amit más nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!