Német védelmi miniszter: Moszkva nem erőltetheti rá nézeteit a NATO-ra

2021. december 19. 18:18

Christine Lambrecht szerint a diplomácia és az elrettentés eszközével kell megoldani a feszült helyzetet.

2021. december 19. 18:18
null

Moszkva nem erőltetheti rá nézeteit a NATO-ra a regionális biztonság kérdésében – jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter újságíróknak vasárnap Litvániában, amikor látogatást tett a balti országban állomásozó NATO-katonáknál.

Lambrecht azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy Oroszország a héten javaslatot tett a NATO-nak a kelet-európai biztonsági helyzetre vonatkozóan, átadott két megállapodás-tervezetet a feszültség oldása érdekében. Moszkva egyebek között azt szeretné, ha a felek közösen

kötelezettséget vállalnának a vitás kérdések békés rendezésére, tartózkodnának a fenyegetéstől, és megerősítenék, hogy nem tekintik egymást ellenségnek.

Washington pénteken közölte, hogy egyeztetni fog európai szövetségeseivel és partnereivel a kezdeményezésről. Moszkva javaslatának azonban előzménye, hogy Oroszország mintegy százezer katonát vonultatott fel az ukrán határ közelében, és feszültté vált a katonai helyzet Kelet-Európában.

 „A diplomácia és az elrettentés eszközével meg kell oldanunk ezt a feszült helyzetet, amelyben vagyunk, meg kell vitatnunk egymással az orosz javaslatokat, de Oroszország nem erőltetheti rá nézeteit a NATO-partnerekre” – mondta Lambrecht.

(MTI)

Kép forrása: ARIS OIKONOMOU / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2021. december 20. 17:36
Tipikus komcsi tempó! Pont fordítva van a dolog! Évek óta a kib@szott NATO, b@szogatja az orosz medvét!.... pedig ott mindenki tudja, hogy az meg nem játék!
Dicsértessék
2021. december 20. 06:19
Teljes nonszensz, hogy a másik oldal javaslatait "ráeröltetésnek" nevezi.
BAJA
2021. december 20. 01:06
De
VeJoLa
2021. december 19. 23:13
A lámpa koalíció színeit összekeverve barnát kapunk. Mint a hígfos. Ez a nő legalább olyan ostoba, mint Annaléna. És ennyire szakértelmes az egész kormány is. Félelmetesen sötét idők elé nézünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!