Uniós médiaszabályozást készíthet elő Brüsszel

2021. november 29. 10:51

Věra Jourová és Thierry Breton belső piaci uniós biztos közös sajtótájékoztatón mutatják be terveiket egy, az egész unióra érvényes médiaszabályozásról.

2021. november 29. 10:51
null

A Politico forrásai szerint a javaslat szabályozná az EU-n belüli, de határokon átívelő, nemzetközi tulajdonosi és működési háttérrel rendelkező médiacégeket, megakadályozva az esetleges kormányközi beavatkozásokat.

Fel akarunk lépni a médiavállalatok tevékenységét érintő, minden alaptalan beavatkozás ellen”

– olvasható az uniós biztos beszédének vázlatában.

Az új szabályozás megpróbálja megakadályozni az „ellenséges külföldi szereplők” beavatkozását és fellépne a médiamonopóliumokkal szemben is, vagyis amikor egyetlen tulajdonosi kör túl nagy médiaportfóliót tart kézben, így a médiakoncentráció limitált. Ennek megakadályozására és a médiapluralizmus biztosítására – ide értve az online médiát is is tennének lépéseket.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. november 29. 17:05
Nem tudjátok véletlenül, az uborka görbületével most hogy állunk? .... És, hosszúsága rendben? .. ( Nem akarok tippeket adni! .. :-D )
martinszathmari
2021. november 29. 15:06
Finnországban egy kézben van a média több mint 90%-a, remélem oda is mennek majd vizsgálódni.
briganti
2021. november 29. 15:04
Hú wazze! 1. Én nem kértem ilyet, tudtommal a másik 9millió sem. 2. Menj a redvás faszba a gügye baromságaiddal, te mocskos hazátlan vörös ártány.
lendvaiildiko
2021. november 29. 14:01
Úgy látszik, támadnak az imperialisták! Röfögő orrukkal túrják fel a haladár demokrácia virágoskertjét. A haladó erők, élén a bizottsággal megfelelő válaszban részesítik aljas mesterkedésüket. Éljen az európai népek megbonthatatlan barátsága!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!